Keuzehulp voor de perfecte maat skischoenen

Keuzehulp voor een perfecte maat skischoenen van skischoenopmaat.nl

Veel skiërs hebben last van branderige voorvoeten, kramp onder hun voetboog of tintelende tenen. Jij ook? Misschien zijn je skischoenen te groot, te klein, te smal of te breed. Draag jij het juiste model? Wij bieden je keuzehulp voor de perfecte maat skischoenen.

Keuzehulp voor de perfecte maat skischoenen:

  1. Aanmeten van skischoenen
  2. Skischoen zolen op maat
  3. Foamen van skischoenen
  4. Frezen van skischoenen
  5. Andere binnenschoenen
Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Je wilt skischoenen kopen, maar je weet je maat niet…

Weet je zeker dat je de juiste maat skischoenen draagt? Hoe weet je of skischoenen goed zitten hoe weet je of skischoenen goed zitten? Misschien zijn je skischoenen al zo ‘ingelopen’ dat je niet de juiste maat draagt, zonder dat je het door hebt. Of denk je dat die tintelingen in je tenen er gewoon bij horen, dat het gewoonweg weer even wennen is om de sneeuw te trotseren.

Als je skischoenen wilt kopen, moet je kijken naar ‘Mondopoint’. Zo worden de maten van skischoenen aangeduid. Dit meetsysteem verwijst naar de lengte van je blote voet in centimeters. Weet je de lengte van je voet? Dan kun je de juiste maat passen. Appeltje-eitje, niet waar? Helaas zijn niet alle maten hetzelfde, dat verschilt per merk.

Zo vind je de juiste maat skischoenen

Om de juiste maat skischoenen te vinden, bieden wij je keuzehulp. We zetten de mogelijkheden op een rij.

1. Aanmeten van skischoenen

Wil je skischoenen kopen voor volwassen of een kinder skischoenen en er zeker van zijn dat je geen (voet)klachten krijgt tijdens of na het skiën? Wij meten je skischoenen aan in vijf stappen:

  1. We starten met een intake en voetanalyse. Hierdoor komen we meer te weten over eventuele klachten van oude skischoenen en fysieke beperkingen.
  2. We meten je voet met een 3D-scan, zodat we het beste kunnen beoordelen welke skischoen-schaal bij je past. Ook gebruiken wij een 2D-scanner. Hiermee meten wij de druk op je voeten.
  3. Door je voetproblematiek te analyseren, ontdekken we ook aan welke vereisten en wensen jouw skischoenen moeten voldoen. Hoeveel flex je skischoen nodig heeft, bijvoorbeeld.
  4. Misschien ontdekken we hierdoor dat een op maat gemaakte zool jouw (voet)klachten kan oplossen of verminderen. Een expert vertelt je aan welke criteria zooltjes op maat moeten voldoen.
  5. Als laatste stap mag je skischoenen passen, ofwel ‘bootfitting‘. Dat is de term voor ‘het specialistisch aanmeten van skischoenen’.

In dit artikel vind je meer informatie over skischoenen laten aanmeten.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

2. Skischoen zolen op maat

Een betere pasvorm, meer steun aan je knieën en een betere betere drukverdeling onder je voet. Dat zijn de voordelen van skischoen zolen op maat. Wanneer de pasvorm van je skischoenen niet goed is, drukt je binnenenkel meer, krijg je drukproblemen op je kuiten en zakt je voorvoet naar buiten. Hierdoor komt er druk te staan op je kleine teen.

Bovendien zorgen op maat gemaakte zooltjes ervoor dat je hielbeen rechter staat. Wil je meer lezen over de voordelen van skischoen zolen op maat, lees dan dit artikel. Of bekijk de video hieronder.

(Tekst gaat verder onder de video)

3. Foamen van skischoenen

Een andere keuzehulp voor de perfecte maat skischoenen is het foamen van skischoenen. Foamen is het vullen van een lege binnenschoen met vloeibaar schuim. In dit schuim zit een zogeheten ‘uitharder’. Hierdoor stolt het schuim en neemt het de vorm van je voet aan.

Het foamen van skischoenen is niet alleen geschikt om de perfecte pasvorm te creëren, maar de techniek leent zich ook perfect voor mensen met zeer smalle voeten. Zitten smalle skischoenen nog te ruim voor je? Blijft je enkel ‘slippen’ in een smal formaat skischoen? Dan is het aan te raden om je skischoenen te laten vullen met foam. In dit artikel vertellen we je hoe het werkt, net als de video hieronder.

(Tekst gaat verder onder de video)

4. Frezen van skischoenen

De perfecte maat skischoenen creëren, kan ook door een heel kleine aanpassing te doen. Je skischoenen frezen, bijvoorbeeld. Met frezen bedoelen we ook wel slijpen. Deze techniek is ideaal wanneer je tenen net je skischoenen aanraken. Ze zijn dus net iets te klein.

Zijn je skischoenen te klein, dan kunnen we ze slijpen. Dat doen we door heel nauwkeurig aan de binnenkant van je skischoen een laagje weg te halen, waardoor je net iets meer speling hebt. Lees in dit artikel meer informatie over deze keuzehulp voor het creëren van de perfecte maat skischoenen.

5. Andere binnenschoenen

Zijn je skischoenen niet te klein, maar te groot of te breed? Je kunt andere binnenschoenen in je skischoenen laten plaatsen. Binnenschoenen die smaller of kleiner zijn dan de huidige in je skischoenen. Van bijna alle skischoenen hebben we extra binnenschoenen op voorraad. In dit artikel en de video hieronder vertellen we je daarover meer.

(Tekst gaat verder onder de video)

Welke maat skischoenen moet ik kopen?

Een veelvoorkomende vraag van onze klanten is ‘Welke maat skischoenen heb ik nodig?’ Hoewel ‘Mondopoint’ hiervoor is bedacht, is het niet altijd even betrouwbaar. De juiste maat skischoen verschilt per merk, daarom kun je het beste skischoenen passen totdat je een paar vindt dat naadloos aan je voeten aansluit. Onze deskundigen helpen je hier graag bij.

Hoe weet je of skischoenen goed zitten?

Wie de skischoen past, trekke hem aan! Er zijn tal van mogelijkheden, waaronder de vijf die wij opsomden in dit artikel, om ervoor te zorgen dat jouw skischoenen als pantoffels zitten. Wij adviseren je om niet alleen naar het uiterlijk van je skischoen te kijken, maar er vooral op te letten hoe comfortabel je skischoen zit.

In dit artikel vertellen we je waarop je kunt letten bij de aanschaf van skischoenen. Stel je zelf bijvoorbeeld de vraag wat voor skiër je bent. Dat bepaalt mede de hardheid van je skischoen. Onze experts kunnen je hier alles over vertellen.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V