Waarom zooltjes in je skischoenen?

Skizolen kunnen vermoeidheid en zenuwbeknellende problemen voorkomen. Bij skiën wikkelt een voet niet af zoals bij lopen. Biomechanisch is het meer een torsie beweging wat niet natuurlijk is. Er komt afwisselend druk op de kleine en grote teen en veel druk op de voorvoet. Dit is een niet natuurlijke beweging is. Veelal treden er in de voet vermoeidheid en zenuw beknellende verschijnselen op.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Door de voet met een goede skizool te stabiliseren en te ontlasten kunnen veel van deze problemen voorkomen worden.

Overpronatie

Ook krijgt de schoen met de zool een veel betere pasvorm. Daarnaast overproneren veel voeten als ze naar voren flexen (enkelgewricht draait naar binnen). In normale leren schoenen is dat geen probleem want het leer buigt met de schoen mee. Anders is het in een skischoen!

De harde schaal geeft niet mee. Het gevolg is drukpunten aan enkel en aan de binnen zijkant van de voet. Ook kan het voorkomen dat de  kleine teen knelt omdat de enkel naar binnen en de voorvoet naar buiten roteert. De skischoen zool zorgt ervoor dat de voet niet naar binnen en naar buiten kan zakken en voorkomt zodoende heel veel voetproblemen!

Ook zorgt de skizool er voor dat het onderbeen centraal in de skischoenen schacht komt te staan.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Welk type skizool hangt af van:

  1. Flexibiliteit van voetboog
  2. Lichaamsgewicht
  3. Voetproblemen
  4. Vaatproblemen (zie ons artikel over koude voeten)
  5. Tijdens dagelijks leven dragen van orthopedische zolen

Het gaat erom een zool te maken die het beste bij de klant past.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V