Wat is het verschil tussen een bootfitter en een sportpodoloog?

Skischoenen voor brede kuiten

Wil je graag skischoenen op maat laten maken? Dan stuit je algauw op de keus tussen een bootfitter en een sportpodoloog. Welke specialist gaat jou verder helpen? Waar de bootfitter zich richt op het maken van de juiste skischoen die bij jou past, is de sportpodoloog ervaren in medische voetklachten. We leggen het verschil uit.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Wat is een bootfitter?

Een ‘bootfitter’ is specialist in skischoenen. Daar weet hij heel veel van af. Van maten tot schalen. Hij heeft een uitgebreide opleiding gedaan in binnen- en buitenland. Daarom herkent een bootfitter jouw voet direct. Hij weet precies welke skischoen er het beste bij past.

Om de skischoen aan te laten sluiten bij jouw voet, zijn vaak aanpassingen nodig. De bootfitter maakt jouw skischoen op maat. Hij brengt het in model. Dat kan hij doen door de buitenschaal aan te passen. Bijvoorbeeld wanneer je een knobbel op je teen hebt. Dan drukt hij een stukje van het kunststof naar buiten. Zo voorkomt hij een knelpunt.

Een bootfitter kan ook de binnenschoen aanpassen of een skischoen zool maken. Zo creëert hij de perfecte pasvorm.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Wat is een sportpodoloog?

Een ‘sportpodoloog’ is specialist in medische voetklachten. Ook hij is gediplomeerd en medisch onderlegd. De sportpodoloog richt zich op blessures die hun oorsprong vinden in de voet. De sportpodoloog kijkt hoe je beweegt, analyseert jouw bewegingspatroon en maakt een uitgebreide voetmeting. Zo brengt hij jouw klachten in kaart.

Je kunt bijvoorbeeld last hebben van tintelingen, dove tenen of voetafwijkingen door een ongeval. Is dat het geval? Dan maakt de sportpodoloog een podologische skischoen zool voor je.

(Tekst gaat verder onder de video)

Voor welke specialist kies ik?

Ieder heeft zijn eigen specialisme, maar bij ons werken de sportpodoloog en bootfitter nauw samen. Heeft de sportpodoloog een medische voetanalyse gedaan, dan gaat vervolgens de bootfitter aan de slag met het maken van de juiste skischoen. Maar voor welke afspraak kies je dan? Over het algemeen geldt:

Zoek je een skischoen op maat die bij jou past? Maak dan een afspraak bij de bootfitter.

Zoek je een skischoen op maat die bij jou past én heb je medische voetklachten? Maak dan een afspraak bij de sportpodoloog.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V