Elan ski’s op maat

Wat Elan ski’s uniek maakt? Dat ze een linker- en een rechterski hebben. Innovatie staat hoog in het vaandel. Maar nog meer dan dat, wil Elan skiën vooral plezierig en toegankelijk maken.

Over Elan ski’s

Wist je dat Elan is geboren tijdens de Tweede Wereldoorlog? Destijds maakten twaalf handwerkslieden en ingenieurs houten ski’s voor de Partizanen. Een Joegoslavische verzetsbeweging die tegen de Duitse bezetters vocht. Eén van de twaalf, skispringer Rudi Finzgar, zette het werk na de oorlog voort.

Elan is een innovatief Sloveens skimerk. Al meer dan 75 jaar maakt Elan ski’s in de Sloveense alpen. Eerst vooral skispringers en -dalers. Maar al snel meer dan dat. Ski’s van Elan zijn ontworpen voor ‘Good times’.  Zeg nou zelf, wat overtreft een zonovergoten wintersportvakantie met familie en vrienden? Onvergetelijke avonturen en levenslange herinneringen. Dat is wat de slogan van Elan, ‘Always good times’, in essentie inhoudt.

Voor elke skiër

Elan heeft een ambitieus doel. Het bedrijf wil ski’s van wereldklasse produceren. En dat lukt aardig. Elan heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd erkend merk in de ski-industrie. Vooruitstrevend op het gebied van skitechnologie en -ontwerp. Elan heeft een aantal opmerkelijke innovaties op zijn naam staan.

Bijvoorbeeld de introductie van de parabolische ski, de Elan SCX, in de jaren ’90. Deze heeft een korte radius, waardoor je makkelijker door de bochten gaat. Het heeft de manier waarop mensen skiën fundamenteel veranderd. Ook de Amphibio technologie is het noemen waard. Het integreert zowel rocker- als camberprofielen in een speciale linker- en rechterski.

Elan ski’s voor heren en dames

Elan biedt een breed scala aan ski’s, voor ieder wat wils. Van race en all-mountain tot freeride en touring. Elan streeft ernaar om ski’s te leveren die aan ieders behoeften voldoen.

Elan ski’s voor heren, zoals de Elan Primetime 33 FusionX, zijn uitgerust met een stijve flex, lengte- en breedte opties en agressieve sidecuts. Ze komen op die manier tegemoet aan de kracht en het gewicht van mannelijke skiërs.

Elan ski’s voor dames, zoals de Elan Ace Speed Magic SLX Powershift, zijn over het algemeen lichtgewicht, hebben een zachte flex en met een voorwaarts geplaatste binding. Elan houdt hierbij rekening met het lagere zwaartepunt en de anatomie van vrouwen.

Elan ski’s op maat

Zie je door de bomen het bos niet meer? Als je geen flauw benul welke Elan ski’s voor jou het beste zijn, dan verwelkomen we je graag in onze winkel. Maar óók als je overtuigd bent van een bepaald type, dagen we je uit. Maak eens een afspraak. Samen lopen we door jouw voorkeuren heen. Het resultaat zijn ski’s die perfect bij jou aansluiten. Dat kunnen Elan ski’s zijn, of misschien is een ander merk wel een betere match.

Wil je graag het meeste uit jouw skivakantie halen? Met alleen Elan ski’s ben je er nog niet. Daar heb je ook de juiste skischoenen voor nodig. Samen maken ze jouw tijd op de piste onvergetelijk. Ook daarbij helpen wij je graag. Wij maken skischoenen op maat, op basis van een uitgebreide voetanalyse. Wanneer kom jij langs?