Wat is een goed merk skischoenen?

Wat is een goed merk skischoenen?

Wat is een goed merk skischoenen? Die vraag stellen klanten ons vaker. Wij kijken liever naar wat het beste merk skischoenen is voor jouw voeten, zodat je alles kunt halen uit je skivakantie of uitje.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Dit zijn de beste skischoen merken

De beste skischoenen bestaan niet. Dat is een heel persoonlijke keuze en heeft met tal van factoren te maken, waaronder

  • Ervaring
  • Geslacht
  • Lichamelijke conditie en flexibiliteit van je tenen, enkels en knieën
  • Vorm van je voeten
  • Blessures en voetproblemen
  • Skitechniek
  • Doel: recreatieve of competitieve skiër
  • Leeftijd

Daar komt bij dat het aanbod aan skischoenen enorm is en maar blijft groeien. En vergeet niet dat wij zowel je skischoenen als zolen op maat kunnen maken, zodat je optimaal kunt genieten tijdens het skiën.

(Tekst gaat verder onder de video)

Een aantal skischoen merken uitgelicht:

Wij werken met bijna alle gerenommeerde merken als Nordica, Fischer, Dalbello, Tecnica, Atomic, Salomon, Head, Rossignol en Lange. Om je een goed beeld te geven van deze grote merken, belichten we ze kort.

Nordica

Nordica skischoenen zijn kwalitatief zeer hoogwaardig. Dit merk werkt met thermoplastische buitenschalen die we, als dat nodig is, naar je voeten kunnen aanpassen. Ook gebruikt Nordica primaloft in veel binnenschoenen. Dit is een warmte vezel. Nordica heeft een breed scala aan leesten: van smal naar breed.

Fischer

Fischer loopt voorop qua ontwikkelingen: zij zijn de eersten met een thermoplastische buitenschaal. Dat is handig in deze situatie: veel mensen staan met hun voeten iets naar buiten. Dat kan lastig zijn, want tijdens het skiën moeten je knieën recht staan. Dit kan overbelasting geven. Fischer heeft een hak-teen-lijn ontwikkeld, waardoor de voet 9 graden naar buiten kan staan. Hierdoor sta je als skiër meer in een comfortabele positie. Dit noemen ze ‘somatec’.

Dalbello

Dalbello is een mooi, specialistisch merk. Dit merk maakt niet alleen fantastische wedstrijd skischoenen, maar ook skischoenen waar je heel makkelijk instapt. Net zoals het model ‘Panterra’. Dit model is ideaal voor mensen met een beperking in de enkel.

Uitgelichte producten

Tecnica

Tecnica is een Italiaans kwaliteitsmerk en werkt net als Fischer met een thermoplastische schaal. De zones waar drukpunten kunnen ontstaan, hebben een honingraatstructuur zodat ze makkelijker aan te trekken zijn. Veel van Tecnica’s modellen hebben een tong die te verstellen is met klittenband. Dit voorkomt drukpunten aan de voorzijde van je spronggewricht. Dat is de voorkant van je enkel, net boven je wreef.

Head

Head heeft een mooie collectie voor echt smalle voeten. Ook hebben zij als enige merk dames skischoenen met een smalle voorvoet en een brede kuit. Natuurlijk zijn ook deze skischoenen thermoplastisch en je hiel slipt. Dit is geen probleem; alle binnenschoenen hebben liquid fit, waardoor je de skischoen kan injecteren met een soort gel. Dit zorgt ervoor dat je voeten vaster in de schoen komen te zitten.

Atomic

Wie kent Atomic niet: de Hawx-Atomic skischoenen gaan al jaren mee in het assortiment. Skischoenen van dit merk behoren tot de lichtste skischoenen in de markt. Model ‘Ultra’ is smal en ‘Prime’ is een medium leest. ‘Magna’ heeft een brede voorvoet, veel ruimte rond het spronggewricht en een mooie ronde kuit. Dit model, de Magna, is super voor een stevige, brede voet.

Uitgelichte producten

Lange

Lange is een kwaliteitsmerk met een lange historie. Wie kent nog de roze schoenen van Alberto Tomba? Lange is wat smaller rond de hiel, heeft van alle skischoenen de hoogste wreef-inzet en drie verschillende voorvoet breedtes.

Rossignol

Rossignol werkt bijna met dezelfde voetvormen en leesten als Lange. Vooral skischoenen voor dames zijn voorzien van allerlei extra’s, zoals (nep)bonten binnenschoenen. Ook biedt Rossignol een heren skischoen die extreem breed is. Voor velen is dit dan ook een echte ‘probleemoplosser’.

Salomon

Salomon biedt skischoenen met heel veel comfort én een makkelijke instap! Dit jaar is het model ‘Alpha’ nieuw in hun assortiment. Dit model is super voor mensen met een hele lage voetboog. Dit voorkomt slippen aan de hiel. In het voorseizoen van ’23/’24 komt Salomon met een innovatieve draaisluiting op de voorvoet. Hier verwachten we veel van!

Uitgelichte producten

Staar je niet blind op merken van skischoenen

Welk merk skischoen bij jouw voeten past, daar zijn wij niet mee bezig. We verdiepen ons veel liever in andere factoren bij het aanmeten van je skischoenen, zoals je vorm van je voeten. Als bootfitters zorgen we ervoor dat je skischoenen op maat zijn. Dat de pasvorm perfect is en de kans op klachten en blessures zo klein mogelijk is.

We werken bijna uitsluitend met thermoplastische skischoenen. Als er een aanpassing nodig is, doen we dat bij voorkeur plaatselijk door de skischoen schaal te verwarmen op de plekken waar de aanpassing nodig is. En zo zijn er nog tal manieren om ervoor te zorgen dat je skischoenen als gegoten zitten.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Verschillende merken skischoenen

Er zijn heel veel verschillende voeten, maar er zijn ook heel veel verschillende skischoenen. Wij hebben een compleet aanbod aan skischoenen met verschillende merken. Het is voor ons een mooie uitdaging om de juiste skischoen bij jouw voeten te vinden.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V