HEAD ski’s

Wat maakte de eerste HEAD ski’s zo revolutionair? Ze markeerden het einde van de traditionele ski’s én waren geïnspireerd op vliegtuigontwerpen. Het bleek het startschot van succes. Die stijgende lijn heeft HEAD nooit losgelaten.

Over HEAD ski’s

Wat HEAD ski’s en vliegtuigontwerpen met elkaar te maken hebben? Meer dan je denkt! Howard Head was een Amerikaans ingenieur. Hij werkte in 1939 bij vliegtuigfabrikant Glenn L. Martin. In zijn vrije tijd ontdekte hij de skisport. De sport trok hem aan, maar de uitrusting minder. De houten ski’s van die tijd waren lang, zwaar en onhandig. Dat moest beter, besloot Howard.

Hij nam ontslag als technicus en stortte zich op het maken van skiontwerpen. Daarbij maakte hij gebruik van de ‘sandwichconstructie’ bij vliegtuigen. In 1947 lag er een plan voor de honingraatski. Deze ski bestond uit twee lagen aluminium, met daartussen kunststof. Opgebouwd in de vorm van een honingraat. Dat leverde een betere, lichtere en efficiëntere ski op.

In 1960 raakten ook topatleten overtuigd van de composietski’s. Ze wonnen er de Olympische Spelen mee. Dat betekende het definitieve eind van de houten ski. Het succes van HEAD ging door het dak. 

Voor elke skiër

HEAD legt de lat hoog. Het eerste skiontwerp was revolutionair. Maar dat zijn de technieken van HEAD nog steeds. HEAD gebruikt het sterke materiaal graphene in de constructie van ski’s. Het maakt ski’s niet alleen lichter, maar verdeelt het gewicht ook optimaal. Dat verbetert de stabiliteit, vooral op hoge snelheid en in moeilijke sneeuwcondities.

Ook de sandwichconstructie blijft doorontwikkelen. Inmiddels bevatten de Worldcup HEAD ski’s een traditionele sandwich-sidewall constructie met een cap die over de top loopt. Het maximaliseert de duurzaamheid en schokabsorptie van HEAD ski’s. Perfect voor pistes waar het draait om precisie en snelheid.

HEAD ski’s voor heren en dames

HEAD biedt verschillende skilijnen die tegemoetkomen aan specifieke eisen. Van all-mountain liefhebbers tot touring avonturiers.

  • Supershape ski’s van HEAD zijn gericht op pisteskiërs die willen presteren. Supershape HEAD ski’s zijn uitgerust met lichtgewicht graphene materiaal, veilige protector bindingen en een dempend EMC-systeem.
  • World Cup Rebels ski’s van HEAD zijn ontwikkeld voor racers. Ze maken gebruik van de sandwichconstructie voor nauwkeurige controle en snelle reactie. Ook andere technologieën, zoals de Rebel Camber, dragen bij aan optimale grip en krachtoverdracht.
  • Joy ski’s van HEAD zijn speciaal ontworpen voor vrouwen. Ze hebben een lichtgewicht ontwerp, specifiek zwaartepunt en stijlvol design.

HEAD ski’s op maat

Spreken ski’s van HEAD jou aan? Er is voor elk skiër wel een geschikt model. De grote vraag is: welke? Daarvoor hoef je niet zelf een zoektocht op te zetten. Weet dat je ook bij een specialist terecht kunt. Wij weten alles van ski’s. Van HEAD en andere merken. Samen lopen we door ons stappenplan heen. Het eindresultaat? Een paar waarmee jij zelfverzekerd op de piste staat!

Wil je direct klaar zijn? Ga dan niet weg zonder bijpassende skischoenen. Ze maken jouw skiuitrusting compleet. Je kunt zorgeloos op wintersport. Wij maken skischoenen op maat, aan de hand van een uitgebreide analyse. Je bent verzekerd van een schoen die bij jou past. Plan je een datum in?