Skischoenen foamen: zo werkt het

Skischoenen foamenPexels

Skischoenen die niet de juiste pasvorm hebben, dat kan de skipret flink bederven. Gelukkig kunnen wij je skischoenen foamen, zodat je (weer) zonder pijn kunt skiën. In dit artikel vertellen we je meer over deze techniek.

Skischoenen foamen, hoe werkt dat precies? Foamen is het vullen van een lege binnenschoen (zonder padding, ofwel vulschuim) met vloeibaar schuim. In dit schuim zit een zogeheten ‘uitharder’. Hierdoor stolt het schuim en neemt het de vorm van je voet aan. Zo zitten je skischoenen als pantoffels!

Dat klinkt heel eenvoudig, skischoenen foamen, maar de techniek is best ingewikkeld. In de onderstaande video laten we je zien hoe dat werkt:

Instructievideo van foam in skischoenen

Het foamen van skischoenen is niet alleen geschikt voor skiërs die streven naar de perfecte pasvorm of fanatiekelingen die het liefst urenlang op de latten staan en hun ski-ervaring willen verbeteren. Een skischoen met foam vullen, is ook perfect voor mensen met zeer smalle voeten. Zitten smalle skischoenen nog te ruim voor je? Blijft je enkel ‘slippen’ in een smal formaat skischoen? Dan kun je overwegen om je skischoenen te laten foamen.

Dat geldt ook voor mensen met een voet- en/of enkelafwijking. Door foam aan je skischoenen toe te voegen, gaat de binnenschoen van je skischoen helemaal naar je voet staan.

Heb je stevige kuiten en smalle voeten? Dan zitten normale skischoenen je vast ook niet optimaal. Het kan zijn dat de voorvoet te los zit en je hiel hierdoor slipt. De meesten trekken de skischoen rond de kuit strakker, waardoor de voet wordt afgebonden. Dit werkt averechts: het zorgt voor tintelende tenen. Met foam in je skischoen los je dit probleem op.

Iets voor jou, foam in skischoenen?

Nog even op een rijtje. Deze techniek leent zich perfect voor:

  • Mensen met een voetafwijking
  • Skiërs met een enkelafwijking
  • Mensen met zeer smalle voeten
  • Skiërs met smalle voorvoeten
  • Mensen met stevige kuiten
  • Skiërs met stevige kuiten en smalle voeten
  • Mensen met dikke voorvoeten en smalle kuiten
  • Mensen die streven naar de perfecte pasvorm

Zonder pijn de piste af

Heb jij de juiste skischoenen?

Kosten van skischoenen foamen

Wat kost dat, een skischoen foamen? Bij het op maat maken van skischoenen hoort in vrijwel alle gevallen ook een aangepaste skischoenzool. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Deze komen bovenop de kosten voor de skischoenen. Wil je exact weten wat het kost om je skischoen te laten foamen? Neem dan contact met ons op voor een prijsindicatie.

Skischoenen als pantoffels

Naast dat wijzelf fervent wintersportliefhebbers zijn, zijn we specialist op het gebied van skischoenen. We zijn sterk in maatwerk.