Skischoenen voor brede kuiten

Zijn je dikke kuiten een grote ergernis om passende skischoenen te vinden? Zitten de schoenen zelf prima, maar veroorzaakt de te krappe schacht van je skischoen een pijnlijke druk op de kuiten? Helpt ook het losser afstellen van de schnallen hierbij niet meer? We kunnen je vertellen: je bent niet de enige.

Veel mensen hebben last van brede kuiten, dit zijn vooral dames. En het goede nieuws is: er is een oplossing voor. Zie je het al zitten, die berg af met perfect passende skischoenen voor jouw brede kuiten? We leggen je graag uit hoe we dit doen!

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Brede kuiten: metingen voor de skischoen

Skischoenen voor brede kuiten maken wij op maat, door allereerst een uitgebreide meting te doen aan jouw voet en onderbeen. We kijken naar de vorm van het onderbeen en waar de kuitspier op zijn dikst is. Dit is per persoon verschillend. Je kunt een korte, dikke kuitspier hebben die relatief laag begint, maar het onderbeen kan door vochtophoping ook in zijn geheel wat dikker zijn.

Afhankelijk van deze metingen, gaan wij aan de slag met jouw skischoen op maat. Natuurlijk heb je vooraf al een uitgebreide vragenlijst ingevuld over jouw skiwensen en -kwaliteiten, houding, ervaring en klachten. Dus ook dáár houden we rekening mee! Lees ook meer over onze werkwijze.

Hoe maken wij een ideale skischoen voor dikke kuiten?

We gaan in jouw geval altijd uit van een schoen met een wijde schacht, om de druk op de kuit in de basis te verminderen. Vervolgens vragen we verder waar je nog druk voelt en kijken we hoe de schoen sluit. Heb je last van één specifiek drukpunt op de kuit, dan kan een hielverhoging de oplossing zijn. Zo komt je voet wat hoger te staan, waardoor het uiteinde van de schacht lager op je kuit komt. Soms maakt hierbij een paar millimeter al een wereld van verschil.

Buigen en rekken: zo komen we tot de perfecte pasvorm!

Is de skischoen nog niet breed genoeg, dan kunnen wij hem nog wat breder maken door middel van verwarming, en de schoen daarna met een ballon met compressielucht ‘opblazen’. Heb je nog steeds last van de bovenkant van de skischoen? Dan kunnen we eventueel een stuk van de bovenkant van de schacht afsnijden, tot wel 3 millimeter. Een andere mogelijkheid is dat we de achterkant van de schacht naar buiten buigen met behulp van een mal. Kortom: we halen alles uit de kast om voor jou dé perfecte pasvorm te creëren!

Skischoenen op maat voor elk voettype dankzij onze sportpodoloog

Met elke soort voet en onderbeen weten wij raad, dus ook met brede kuiten. In vrijwel alle gevallen lukt het ons om een perfecte skischoen op maat voor jou te maken. Gert van den Berg is gecertificeerd sportpodoloog (A+B), en daarmee expert in voettypen en voetafwijkingen. Bij Skischoenopmaat hebben we ons eigen systeem ontwikkeld voor het indelen van onze skischoenencollectie aan de hand van voettypes. Op deze manier weten we na de voetanalyse direct welke schoenen je met brede kuiten als eerste kunt aanproberen. Vervolgens maken we jouw skischoenen persoonlijk op maat volgens ons 6-stappenplan.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Skischoenopmaat: zonder pijn de piste af

Wij geloven dat iedereen zonder pijn en frustraties moet kunnen skiën. Ons doel is dan ook om jou optimaal van jouw ski-ervaring te laten genieten. Daarom maken wij met liefde skischoenen op maat, die jouw voeten op de juiste manier ondersteunen. Je zult zien dat je skiprestaties en skiplezier hiermee drastisch verbeteren!

Fitgarantie: gratis terugkomen!

Dankzij onze specialistische kennis is de skischoen op maat in 98% van de gevallen meteen goed. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je na het skiën met je op maat gemaakte schoenen toch nog een paar kleinigheden merkt. Heb je een skischoen laten maken bij ons, dan mag je altijd terugkomen. Een afspraak maken is gratis!

Dit zeggen klanten over Skischoenopmaat.nl

Hieronder een voorbeeld van een referentie van een klant die wij onlangs ontvingen:

‘We werden vriendelijk ontvangen, goed geholpen en er werd tijd en aandacht aan je besteed. Onze voetzooltjes op maat zitten als gegoten en voelen veel natuurlijker en beter als die standaard inlegzool die in de skischoenen zit. Dit is echt een sportzaak waar men de klant waardeert en waar ze weten wat het woord service betekent.’

Dit is slechts één van de vele positieve reacties die wij dagelijks krijgen! Lees ook de andere referenties.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V