Tecnica skischoenen op maat

Tecnica is een Italiaans kwaliteitsmerk. Het werkt net als Fischer met een thermoplastische schaal. Daardoor kun je de skischoenen van Tecnica lokaal aanpassen. Zo maken we het model volledig op maat. De focus van Tecnica ligt op innovatie, kwaliteit en prestaties. Dat komt terug in één van de bekendste skischoenen van Tecnica, de Tecnica Mach 1 serie.

Over Tecnica

Het merk Tecnica werd opgericht in 1960. In Montebelluna, Italië, produceerde het bedrijf werkschoenen. In de jaren ’70 brak Tecnica door op de skischoenenmarkt. Ze introduceerden de ‘Moon Boot’: een iconische après-skischoen. Na het succes van de Moon Boot, ontwikkelde Tecnica steeds meer skischoenen.

Inmiddels is de Tecnica Group een grote speler in speler in de outdoor- en wintersportindustrie. Tecnica nam verschillende andere merken over, Blizzard (skifabrikant), Nordica (skischoenen), en Rollerblade (inline skates).

Custom Adaptive Shape technologie

Tecnica verrast skiliefhebbers geregeld met nieuwe designs en technieken. Eén daarvan is de C.A.S.-technologie. De ‘Custom Adaptive Shape – Technologie’ houdt in dat je de skischoenen van Tecnica aan kunt passen. C.A.S. maakt gebruik van een speciaal ontworpen schaal en liner die zowel thermisch vervormbaar als mechanisch aanpasbaar zijn. Op die manier kun je bij de hiel, voetboog en voetbed knel- en drukpunten oplossen. Daar maken wij graag gebruik van.

Veel van Tecnica’s modellen hebben ook een tong die te verstellen is met klittenband. Dit voorkomt drukpunten aan de voorzijde van je spronggewricht. Dat is de voorkant van je enkel, net boven je wreef. Zo omsluit de schoen jouw voet perfect.

Tecnica Mach 1 skischoenen

Bij sommige modellen, zoals de Tecnica Mach 1 skischoenen, maakt Tecnica gebruik van de T-Drive-technologie. Dit systeem verbindt de schaal en manchet met elkaar. Het resulteert in betere controle, stabiliteit en een consistente flex bij verschillende temperaturen. Minder moeite, met meer resultaat. De Tecnica Mach 1-serie bestaat uit drie volumes:

  • Laag volume: 98 mm (Tecnica Mach LV)
  • Middel volume 100 mm (Tecnica Mach MV)
  • Hoog volume: 103 mm (Tecnica Mach HV)

‘Hoe preciezer, hoe beter’, zo stelt Tecnica. Door de juiste Tecnica skischoen te kiezen, past het precies bij jouw voet.

Tecnica skischoenen heren en dames

Skischoenen van Tecnica zijn comfortabel en prestatiegericht, voor skiërs van elk niveau. Variërend van Tecnica skischoenen voor beginners tot geavanceerde skiërs. Van raceskiërs tot tourskiërs.

Tecnica skischoenen voor dames zijn specifiek aangepast aan de vrouwelijke anatomie. Bijvoorbeeld met een smalle hiel, hoge wreef en brede voorvoet. Tecnica skischoenen voor dames hebben vaak ook een lage flex, die past bij de skistijl van vrouwelijke skiërs. Natuurlijk zijn er ook Tecnica skischoenen voor heren, die meer gericht zijn op kracht.