Skischoenen voor platvoeten, waar let je op?

skischoenen voor platvoeten

Heb je last van platvoeten en wil je nieuwe skischoenen kopen? Dan moet je op een aantal dingen letten. Platvoeten kunnen zorgen voor vervelende voetklachten, zoals pijn aan je enkels bij het skiën. Vaak zitten je skischoenen aan het begin van de dag prima, maar neemt op den duur de pijn toe. 

Hoe zou het voor je zijn als je eindelijk een einde kunt maken aan deze klachten? Alleen nog maar intens genieten van de eindeloze kilometers piste of poeder en de stralende zon op je gezicht. Zie je dit wel zitten? Lees snel verder hoe je dit kunt bereiken!

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Platvoeten en skiën: herken je deze voetklachten?

Omdat je platvoeten hebt staan je enkels iets naar binnen, dus ook bij het skiën. Je enkel drukt daardoor tegen de schaal en dit kan op den duur flink vervelend worden. Vooral bij grote schoenmaten (dames 41/42/43 en heren 46/47/48) komt dit probleem vaak voor. Ook komen platvoeten vaak voor in combinatie met smalle voeten. Het kan dus zijn dat je schoenen te breed zijn, waardoor je het gevoel hebt dat je de grip verliest.

Wat zijn de beste skischoenen voor mijn platvoeten?

Er is niet altijd 1 merk skischoenen dat voor jouw platvoeten ideaal is. Wel moet je er moet je er voornamelijk op letten dat de wreef van de schoen laag genoeg is. Vaak is namelijk bij dit voettype de schoen aan de voorkant te wijd. Wij gaan bij ons advies dus altijd uit van een leest die bij jouw voetvorm past; dus laag genoeg en smal genoeg.

Ik heb al skischoenen met lage wreef, maar nog steeds klachten

Soms is alleen een schoen met een lagere wreef niet voldoende. Klachten kunnen aanhouden doordat je met naar binnen geroteerde voeten niet lekker op je ski’s staat. Het is in dat geval het beste om een voetanalyse te laten doen en een skischoen op maat te laten aanmeten. Bij platvoeten zorgen wij voor een goede ondersteunende zool, waardoor de voet mooi in een normaal model komt te staan. Voornamelijk bij het hielbeen geeft deze custom zool meer steun, waardoor de enkel minder naar binnen komt te staan. Zie hievoor het plaatje hierboven.

Wanneer gaan we skischoenen foamen bij platvoeten?

Geeft de juiste vorm skischoen in combinatie met een customvoetzool nog niet de gewenste steun voor je platvoeten en heeft je voet nog te veel ruimte in de schoen, dan kunnen we gaan foamen. Dit is optioneel en doen we voornamelijk bij meer afwijkende voeten zoals hele smalle voeten waarbij de leest van de meest smalle skischoen nog niet smal genoeg is of een heel dun scheenbeen of varusvoet en natuurlijk als je gewoon veel waarde hecht aan de perfecte pasvorm.

Skischoenen op maat voor elk voettype dankzij onze sportpodoloog

Met elke soort voet weten wij raad, dus ook met platvoeten. In vrijwel alle gevallen lukt het ons om een perfecte skischoen op maat voor jou te maken. Gert van den Berg is gecertificeerd sportpodoloog (A+B), en daarmee expert in voettypen en voetafwijkingen. Bij Skischoenopmaat.nl hebben we ons eigen systeem ontwikkeld voor het indelen van onze skischoenencollectie aan de hand van voettypes. Op deze manier weten we na de voetanalyse direct welke schoenen jij met platvoeten als eerste kunt aanproberen. Vervolgens maken we jouw skischoenen persoonlijk op maat volgens ons 6-stappenplan.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Skischoenopmaat: zonder pijn de piste af

Wij geloven dat iedereen zonder pijn en frustraties moet kunnen skiën. Ons doel is dan ook om jou optimaal van jouw ski-ervaring te laten genieten. Daarom maken wij met liefde skischoenen op maat, die jouw voeten op de juiste manier ondersteunen. Je zult zien dat je skiprestaties en skiplezier hiermee drastisch verbeteren!

Fitgarantie: gratis terugkomen!

Dankzij onze specialistische kennis is de skischoen op maat in 98% van de gevallen meteen goed. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je na het skiën met je op maat gemaakte schoenen toch nog een paar kleinigheden merkt. Heb je een skischoen laten maken bij ons, dan mag je altijd terugkomen. Een afspraak maken is gratis!

Dit zeggen klanten over Skischoenopmaat.nl

‘Bij Gert van den Berg in schoenen en ski’s gekocht. Hadden we dat maar veel eerder gedaan. Dat had een hoop extra plezier gegeven op de piste en minder gekost aan skilessen.’

Dit is slechts één van de vele positieve reacties die wij dagelijks krijgen! Nog niet overtuigd? Lees ook de andere referenties.

Gun jezelf die perfecte pasvorm

Ga ook pijnvrij op skivakantie! Druk hieronder op de button om een afspraak te maken. Denk eraan om hierbij je oude skischoenen mee te nemen. Wij hopen je snel te verwelkomen in onze winkel!

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V