Skischoenen voor hoge wreef: nooit meer klachten!

skischoenen passen voor een juiste houding

Een hoge wreef: vooral mensen met een kleine voet (dames maat 36/37 en heren maat 40-42) hebben hier last van. Vaak gaat dit voettype ook gepaard met brede voeten of een holle voet. Het kan flink lastig zijn om de juiste skischoen te vinden met dit voettype. Vandaar dat je met een hoge wreef dan ook allerhande vervelende voetklachten kunt krijgen bij het skiën.

Ben je er klaar mee en wil je hier ook eindelijk vanaf? Onbekommerd van de bergen zoeven op jouw gloednieuwe skischoenen, ook met een hoge wreef? Lees hoe wij je hierbij kunnen helpen!

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Hoe gaan we te werk bij het bootfitten?

Om de ideale skischoen te maken voor jouw hoge wreef, vul je eerst een intakeformulier in met informatie over je skiniveau en ervaring, je houding en je klachten. We gaan langs de gegevens en bekijken je oude schoen. We starten de intake en een volledige voetanalyse via ons stappenplan. Voetmeting, voettype, stand onderbeen en hielbeen komen hier ruimschoots aan de orde. Als dit klaar is bespreken we de mogelijkheden met je.

Hoe passen we de skischoen aan bij een hoge wreef?

Er zijn diverse modellen skischoenen die standaard al een hoge wreef hebben. Voor sommige klanten is deze pasvorm al toereikend. Op het moment dat de wreef in de schoen nog te veel drukt zijn er verschillende mogelijkheden:

  1. Stuk materiaal uit de tong van de wreef halen;
  2. Het bootboard (uitneembare kunstofplaat die onder de binnenschoen zit) kunnen we veelal tot wel 3mm dunner maken door hem af te slijpen op een schoenmakersmachine;
  3. Buitenschaal ter hoogte van de wreef verwarmen en deze naar boven toe oprekken.

Holle voet en een skischoen

Heb je een holle voet, dan heb je vaak last van je voetboog, tenen en teengewrichten. Er staat veel druk op je hiel en overdruk op je voorvoet. Bij het skiën wikkelen we niet af maar door het opkanten van de ski’s ontstaat een soort torsie beweging in je middenvoet. Voorvoet en middenvoet klachten komen dus vaak voor bij holle voeten. De oplossing voor deze klachten kunnen heel divers zijn. Na voetanalyse maken we hierin een keuze. In de meeste gevallen maken we een ondersteunende skizool welke in de middenvoet veel steun geeft en een pilot (schuimpje) die de voorvoet ontlast.

Skischoenen op maat voor elk voettype dankzij onze sportpodoloog

Met elke soort voet weten wij raad, dus ook met voeten met een hoge wreef. In vrijwel alle gevallen lukt het ons om een perfecte skischoen op maat voor jou te maken. Gert van den Berg is gecertificeerd sportpodoloog (A+B), en daarmee expert in voettypen en voetafwijkingen. Bij Skischoenopmaat hebben we ons eigen systeem ontwikkeld voor het indelen van onze skischoenencollectie aan de hand van voettypes. Op deze manier weten we na de voetanalyse direct welke schoenen jij met je hoge wreef als eerste kunt aanproberen. Vervolgens maken we jouw skischoenen persoonlijk op maat volgens ons 6-stappenplan.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Skischoenopmaat: zonder pijn de piste af

Wij geloven dat iedereen zonder pijn en frustraties moet kunnen skiën. Ons doel is dan ook om jou optimaal van jouw ski-ervaring te laten genieten. Daarom maken wij met liefde skischoenen op maat, die jouw voeten op de juiste manier ondersteunen. Je zult zien dat je skiprestaties en skiplezier hiermee drastisch verbeteren!

Fitgarantie: gratis terugkomen!

Dankzij onze specialistische kennis is de skischoen op maat in 98% van de gevallen meteen goed. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je na het skiën met je op maat gemaakte schoenen toch nog een paar kleinigheden merkt. Heb je een skischoen laten maken bij ons, dan mag je altijd terugkomen. Dit uiteraard als service en hoort bij het proces. Een terugkomafspraak is dus gratis!

Dit zeggen klanten over Skischoenopmaat.nl

Wat zeggen klanten dan over ons?

‘Bij Gert van den Berg in schoenen en ski’s gekocht. Hadden we dat maar veel eerder gedaan. Dat had een hoop extra plezier gegeven op de piste en minder gekost aan skilessen.’

Dit is slechts één van de vele positieve reacties die wij dagelijks krijgen! Lees ook de andere referenties.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V