Wat is de beste skischoen van 2022?

Wat is de beste skischoen van 2022?

Wat is de beste skischoen van 2022? Of van dit jaar, 2023? Natuurlijk hebben we een top 10-verkoop in dames- en heren skischoenen. Maar belangrijker is dat de skischoenen die je koopt bij jouw voeten, mobiliteit en skiniveau passen.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

De beste skischoen van 2022-2023

Er zijn veel populaire skischoenen-lijstjes te vinden, met prima aanbevelingen. Natuurlijk kan je jouw voorkeur opgeven. Zo krijg je, als klant, bij ons een volledige voetanalyse, voetscan en een intake gesprek. Belangrijk is dat de skischoen bij jouw voeten, mobiliteit en wensen moet passen. De nummer 1 in de lijst van beste skischoenen van 2022 kan maar zo een skischoen zijn die veel te smal is of een te hoge flex heeft.

Uit de volledige voetanalyse volgt een voorstel voor skischoenen. Met deze voor jou geselecteerde skischoenen doen we een schaal check. Hierbij ga je met blote voeten in de buitenschaal staan, zonder binnenschoen. Hierdoor kunnen we de ruimtes van de schoen om je voet checken. Dit om de optimale schoen te vinden.

Factoren die voor ons belangrijk zijn:

Skischoenen uit 2022 óf skischoenen voor jou

Wanneer je alleen kijkt naar de beste skischoenen uit 2022 of 2023 ga je aan belangrijke zaken voorbij. Zo wordt er onderscheid gemaakt in skischoenen voor dames en heren. Dat heeft te maken met de bouw van mannen en vrouwen. Mannen hebben over het algemeen een bredere voet en langere kuit dan vrouwen. Skischoenen voor dames hebben vaker een smallere voet en hiel en een stevige kuit die lager begint dan bij herenmodellen.

Bovendien skiën mannen explosiever dan vrouwen, en op kracht. Vrouwen skiën over het algemeen eleganter en met meer techniek. Hier houden skifabrikanten rekening mee.

En vergeet daarbij niet hoe belangrijk het is om lichamelijke klachten en blessures te vermelden wanneer je nieuwe skischoenen koopt. Een skischoen kan nog zo goed verkocht zijn, maar als het meer ongemak dan plezier oplevert… Dat is geen pretje. Vind een model dat jouw voeten, enkels, knieën ondersteuning biedt, en staar je niet blind op een jaartal.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Skischoenen voor jouw voeten

Wij bieden je hulp bij het vinden van de beste skischoenen voor jou en hebben daar een eigen methode voor ontwikkeld. Wij kunnen niet alleen skischoenen aanmeten, maar ook

Skischoenen uit 2023, 2022 en lager

Wij hebben een compleet aanbod aan skischoenen uit verschillende jaartallen. Wil je ontdekken welke skischoenen het beste passen bij jouw voeten? Kom dan naar onze winkel, zodat we je kunnen adviseren. Of laat je inspireren door ons veelzijdige digitale merkaanbod.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V