Je kijkt naar 0 van de artikelen.

Onbezorgd op skivakantie

Skischoenen moeten als gegoten zitten. De pasvorm luistert nauw. Je moet niet te hard hoeven te werken op de piste. Skischoenen horen jouw bewegingen om te zetten in prestaties. Of je nu beginnend, gevorderd of vergevorderd bent. Je wilt natuurlijk het maximale uit jouw skivakantie halen.

Goede skischoenen vormen daarbij de basis. Je brengt er uren in door. Daar staat of valt je vakantie mee. Je weet vast wel hoe het voelt om thuis te komen met pijnlijke voeten, blauwe tenen of zere scheenbenen. Geen pretje. Gun jezelf een wintersport, als nooit tevoren. Zónder al die klachten. De investering in een skischoen op maat verdient zich terug. Stel je maar een vakantie voor met:

  • Een dag op de piste zónder pijn: geen kramp, beurse plekken of tintelingen
  • Minder snel vermoeide spieren: genoeg energie voor jouw ski-avontuur
  • Betere techniek: snellere vooruitgang in je niveau
  • Thuiskomen zonder blessures: een vakantie zonder nare nasmaak
  • Warme voeten: geen ijskoude, vuurrode tenen tijdens de après-ski

Klinkt dat als een droom? Je bereikt het door de juiste skischoenen te kopen.

Skischoenen die bij jou passen

Skischoenen zijn er in allerlei soorten. Grofweg verdelen we het in vier categorieën: race skischoenen, piste skischoenen, freeride skischoenen en toer skischoenen. Welke skischoen kopen? Dat is natuurlijk afhankelijk van je skiniveau, -prestaties en -doelen. Maar ook je geslacht, lichaamsbouw en klachten spelen een rol.

De herenkuit begint hoger, dan die van dames. Dames hebben een meer gebogen heupstand bij het skiën, waardoor er meer druk op de hiel ontstaat. Heren skiën vaak op kracht, waar dames over het algemeen skiën op souplesse. Daarom hebben heren skischoenen andere kenmerken dan dames skischoenen.

Elke skischoen heeft ook eigen technische specificaties. Zoals de flex: de stijfheid van een skischoen. Hoe hoger het flex-getal, hoe steviger de schaal van de schoen is. Of de leest: de breedte van de schoen. Er zijn modellen voor bredere, of juiste smallere, voorvoeten. Welke skischoen jij nodig hebt, is dus niet zo simpel te zeggen.

De beste skischoenen kopen

Zelf skischoenen kopen? Dat raden we niet aan. Elke voet en skischoen is anders. Er bestaat écht een skischoen, die perfect past bij jou. Alleen die moet je wel kunnen vinden. Laat dat gerust aan een specialist over. Onze bootfitters zijn gediplomeerd en op de hoogte van alle ontwikkelingen. Wij maken ons wel druk om de beste skischoen voor jou, jij kunt alvast genieten van de voorpret voor je volgende trip.

Op maat gemaakte skischoenen kopen doe je bij ons in de winkel. Daar bepalen we samen welke skischoenen voor jou het beste zijn. We starten met een uitgebreide voetanalyse. Hoe flexibel beweeg je? Welke stand hebben je knieën? Wat is de hoogte van je voetboog? Vervolgens maken we een voetscan (2D en 3D). Dat geeft ons voldoende informatie voor de juiste maat, flex en schoenvorm.

Samen zoeken we de juiste skischoen uit. Is het nodig om deze aan te passen? Dan doen we dat. Bijvoorbeeld wanneer je een knobbel op je voet (hallux valgus) hebt, kunnen we de schaal van de skischoen op die plek naar buiten duwen. Als het nodig is, maken we ook een op maat gemaakte inlegzool.

Als er tijdens je vakantie toch nog pijn- of knelpunten voorkomen, dan lossen we dat voor je op. Je krijgt ook 5 jaar garantie op onze skischoenen. Vanzelfsprekend.

Van BOA-systeem tot liquid fit

In onze winkel kun je skischoenen kopen van merken, zoals: Nordica, Fischer, Tecnica, Atomic, Salomon, Head, Dalbello, Rossignol, Lange en K2. Elk skischoenen merk heeft zijn eigen eigenschappen en technische innovaties.

Zo ontwikkelde Fischer het BOA-systeem. Een draaiknop, waarmee je de voorkant van je skischoen, langzaam kunt aanspannen. Ideaal om de druk beter te verdelen. De binnenschoenen van Head hebben een ‘liquid fit’. Een soort gel die je voeten vaster in de schoen zetten. En veel van Tecnica’s modellen zijn ontworpen met een verstelbare tong, om je spronggewricht optimaal te ondersteunen.