Gelijkmatige drukverdeling in skischoenen: BOA® Fit System

BOA Fit System Fischer

Snel, moeiteloos en nauwkeurig. Zo wordt de allernieuwste techniek van Fischer skischoenen uitgedrukt. BOA® Fit System zorgt voor de perfecte pasvorm in je voorvoet.

Skischoen innovatie van Fischer

BOA® Fit System is een draaiknop waarmee je de voorkant van je skischoen, bij de voorvoet, met een metalen veter langzaam aanspant. Door het aandraaien van dit systeem sluit de schaal van de voorvoet gelijkmatig.

Het voordeel van het BOA® Fit System is dat je het trapsgewijs losser of strakker kunt zetten. Daardoor kun je tijdens het skiën makkelijk de druk verdelen. Het zorgt voor de perfecte pasvorm in je voorvoet, zonder dat je je skischoenen uit hoeft te doen of onnodig lang hoeft te pauzeren.

Eerder lanceerde Fischer dit systeem voor fiets- en snowboardschoenen, maar volgend seizoen kunnen we ook skischoenen met ‘BOA’ verwachten. Denk aan merken als Fischer, Salomon en K2. Wij verwachten deze skischoenen in september in onze winkel.

Onze ervaring met BOA® Fit System

Niet alleen je voet zit stevig in de voorkant van de skischoen, maar ook je wreef zit stevig. Zonder dat je last krijgt van puntbelasting, die de clip bij de wreef kan veroorzaken. Om die reden denken wij dat dit een mooie oplossing kan zijn voor skiërs die pijn ervaren aan hun wreef.

Over BOA® Fit System

Deze techniek is niet zomaar ontstaan. “Voor ons betekent het meer tijd op de berg. Langere ritten. Extra kilometers”, is te lezen op de website van Fischer. “Het betekent kiezen voor een op maat gemaakte, precieze pasvorm waarmee je langer kunt presteren, sneller kunt gaan en je sterker kunt voelen.”

Wil je ook langer en sneller presteren en je sterk voelen? Houd onze blogs in de gaten, zodat je niets mist over deze nieuwe techniek. Of kom naar onze winkel om dit systeem zelf te testen. Wij verwachten de skischoenen met het BOA® Fit System in september in onze winkel.