Skischoenen voor smalle voeten met de perfecte fit!

Skischoenen voor smalle voeten foamen

Heb je smalle voeten, en geen écht goed passende skischoenen? Heb je last van pijn aan je scheenbeen, en heb je het gevoel dat je weinig grip hebt op je ski’s, doordat je met je hiel slipt? Kans dat je inmiddels gewend bent om nogal krampachtig op je ski’s te staan.

Hoe zou het voor je zijn om eindelijk de volledige controle over je skihouding terug te hebben? Comfortabele en mooi aansluitende skischoenen voor jouw smalle voeten bestaan echt, wij maken ze namelijk. Lees verder over hoe we jou de ideale skischoen aanmeten!

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Smalle voeten: waar wringt de skischoen?

Die smalle voet kan alle kanten op in die skischoen, dat is juist het probleem. Wanneer je een hele smalle voet hebt, kom je in een normale skischoen volume tekort. Je hiel gaat slippen, je scheenbeen heeft te veel ruimte over en er blijft ruimte over bij je voorvoet. Door je smalle scheenbeen, schuift deze in de schacht van de schoen.

Omdat er weinig polstering (vet) op je scheen zit, krijg je al snel pijn aan je scheenbeen bij het skiën. En als bij het vallen je voet in de schoen kan draaien, verdraai je zo je enkel of knie. Ook krijg je door de ruimte die je overhebt weinig grip op je ski’s. Smalle voeten zijn daarnaast vaak platvoeten; bij dit voettype kun je ook nog last krijgen van je enkels, doordat je met je voeten naar binnen staat. Kortom er zijn diverse klachten. Maar er is een oplossing voor!

Foamen is de oplossing voor smalle voeten

Skischoenen foamen kan in verschillende gevallen een goede oplossing zijn voor jouw smalle voeten. Ten eerste, als standaard smalle skischoenen nog te ruim zitten en de enkel hierin blijft slippen. Maar ook is deze bootfittingmethode geschikt voor mensen met stevige kuiten en een smalle voet. Bij deze personen zit in de normale skischoen de voorvoet te los.

Gevolg is dat de hiel slipt en men is geneigd de schoen op de kuit strakker aan te schnallen. Maar hierdoor wordt juist de voet afgebonden. De bloedsomloop stopt, met als resultaat tintelingen en koude voeten. Bij het foamen van je skischoen spuiten we vloeibaar schuim onder druk om je voet. Wanneer dit gestold is, zit de skischoen perfect om jouw voet heen. Wil je weten hoe dit eraan toe gaat? Bekijk hieronder het filmpje over het foamen van skischoenen:

(Tekst gaat verder onder de video)

Skischoenen op maat voor smalle voeten dankzij onze sportpodoloog

Met elke soort voet weten wij raad, dus ook met smalle voeten. In vrijwel alle gevallen lukt het ons om een perfecte skischoen op maat voor jou te maken. Gert van den Berg is gecertificeerd sportpodoloog (A+B), en daarmee expert in diverse voettypen en voetafwijkingen. Bij Skischoenopmaat hebben we ons eigen systeem ontwikkeld voor het indelen van onze skischoenencollectie aan de hand van voettypes. Op deze manier weten we na de voetanalyse direct welke schoenen jij met smalle voeten als eerste kunt aanproberen. Vervolgens maken we jouw skischoenen persoonlijk op maat volgens ons 6-stappenplan.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Skischoenopmaat: zonder pijn de piste af

Wij geloven dat iedereen zonder pijn en frustraties moet kunnen skiën. Ons doel is dan ook om jou optimaal van jouw ski-ervaring te laten genieten. Daarom maken wij met liefde maatwerk skischoenen, die jouw voeten op de juiste manier ondersteunen. Je zult zien dat je skiprestaties en skiplezier hiermee drastisch verbeteren!

De voordelen van Skischoenopmaat.nl:

Waarom zou je kiezen voor een maatwerk skischoen bij Skischoenopmaat.nl?

  • Persoonlijke aanpak

We nemen alle tijd om de ideale skischoen voor je samen te stellen. Wij kijken hierbij naar jouw voeten en jouw wensen. Plan een afspraak in!

  • Niet merkgebonden

Bij het samenstellen van een skischoen zijn we niet gebonden aan een bepaald merk. Het gaat om de pasvorm.

  • Bekroonde expertise in bootfitting

Onlangs is onze expertise op het gebied van bootfitting beloond met de Gouden Fischer Vacuum Schoen!

  • Centrale locatie

Tot slot is onze locatie mooi centraal gelegen in Driebergen, en makkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer (een halfuur vanuit Utrecht).

Fitgarantie: gratis terugkomen!

Dankzij onze specialistische kennis is de skischoen op maat in 98% van de gevallen meteen goed. Maar het kan natuurlijk voorkomen dat je na het skiën met je op maat gemaakte schoenen toch nog een paar kleinigheden merkt. Heb je een skischoen laten maken bij ons, dan mag je altijd terugkomen.

Wat zeggen klanten over Van den Berg sport / Skischoenopmaat.nl?

Een klant zei over maatwerk skischoenen bij ons:

‘Ondanks dat het vandaag kneiterdruk was zijn wij met veel enthousiasme en gastvrijheid geholpen door het team van Gert van den Berg. We hadden geen afspraak maar alles is uit de kast gehaald om ons toch te helpen. Mede dankzij hun kennis zijn wij zéér tevreden de deur uitgelopen met een ski uitrusting inclusief op maat gemaakte schoenen.’

Dit is slechts één van de vele positieve reacties die wij dagelijks krijgen! Nog niet overtuigd? Lees ook de andere referenties.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V