,

De beste manier om in je skischoenen te stappen [video]

Hoe moet je je skischoenen aantrekken? Dat lijkt een makkelijke vraag, maar in de praktijk is het toch nét iets ingewikkelder. Met deze tips is het aantrekken van je skischoenen een fluitje van een cent.

Hoe stap ik nou het beste in mijn skischoen? Die vraag krijgen we vaak van onze klanten. De meesten trekken de tong van hun skischoen heel strak naar voren en proberen dan in hun skischoen te stappen. Het is handiger om je skischoen open te doen als een boek.

In de onderstaande video laten we je zien hoe dat werkt:

Zo moet je in je skischoenen stappen

 

Hoe moet je skischoenen instappen?

Ben je vrij stijf in je achillespees of kuit? Dan is de ‘achter-instapschoen’ ideaal voor jou. Bij deze skischoen doe je de klep open aan de achterkant. Je stapt in en doet ‘m vervolgens aan de achterkant weer dicht.

Er bestaat niet alleen een ‘achter-instapschoen’, maar ook een ‘cabrio-instap’. Deze skischoen is ideaal voor mensen met smalle(re) voeten. Skischoenen van het merk Dalbello lenen zich hier uitstekend voor. Dit model gaat aan de voorkant open, waardoor je makkelijk instapt. Ook zonder veel enkel flex.

Zonder pijn de piste af

Heb jij de juiste skischoenen?

Skischoenen op maat

Naast dat wijzelf fervent wintersportliefhebbers zijn, zijn we specialist op het gebied van skischoenen. We zijn sterk in maatwerk. Wil je dat je skischoenen als pantoffels zitten? Wil je meer tips over hoe je je skischoenen het beste instapt? Maak een afspraak bij onze specialisten of bij onze sportpodoloog.