De beste manier om in je skischoenen te stappen [video]

Nordica skischoenen

Hoe moet je je skischoenen aantrekken? Dat lijkt een makkelijke vraag, maar in de praktijk is het toch nét iets ingewikkelder. Met deze tips is het aantrekken van je skischoenen een fluitje van een cent.

Hoe stap ik nou het beste in mijn skischoen? Die vraag krijgen we vaak van onze klanten. De meesten trekken de tong van hun skischoen heel strak naar voren en proberen dan in hun skischoen te stappen. Het is handiger om je skischoen open te doen als een boek. In de onderstaande video laten we je zien hoe dat werkt.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Zo moet je in je skischoenen stappen

(Tekst gaat verder onder de video)

Hoe moet je skischoenen instappen?

Goed om te weten: een schoen die goed om je voet sluit, stapt moeilijker in dat een te grote, ruime schoen. Als je weinig enkel mobiliteit hebt, is het nog moeilijker om in een skischoen te stappen. Er zijn skischoenen ontworpen speciaal voor mensen die problemen hebben met instappen, waaronder de HF-serie achterinstap van Nordica. Deze skischoen is zeer geschikt voor de comfortskiër met de iets bredere voet.

Aan de achterkant dicht

Ben je vrij stijf in je achillespees of kuit? Dan is de ‘achter-instapschoen’ ideaal voor jou. Bij deze skischoen doe je de klep open aan de achterkant. Je stapt in en doet ‘m vervolgens aan de achterkant weer dicht. Deze achter-instap skischoen maakt instappen heel eenvoudig. 

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Welke skischoen is geschikt voor een smalle voet?

Ben je op zoek naar skischoenen voor een smalle voet? Er bestaat niet alleen een ‘achter-instapschoen’, maar ook een ‘cabrio-instap’. Deze skischoen is ideaal voor heren en dames met een smalle voet en een hoge wreef. Skischoenen van het merk Dalbello Panterra lenen zich hier uitstekend voor. Dit model gaat aan de voorkant open, waardoor je makkelijk instapt. Ook zonder veel enkel flex.

Tip: Trek de schoen altijd aan als het kunststof op kamertemperatuur is. Dit maakt veel uit.

Nog even een samenvatting:

  • Doe de schoen open als een boek: tong naar buiten, binnenzijde van de schacht open je in tegenovergestelde richting. Zo krijg je veel meer ruimte dan dat je de tong alleen naar voren trekt.

Uitgelichte producten

Skischoenen op maat

Naast dat wijzelf fervent wintersportliefhebbers zijn, zijn we specialist op het gebied van skischoenen. We zijn sterk in maatwerk.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V