Skischoenen kopen, waar moet je op letten?

Skischoen voor brede kuit passend maken

Wanneer je nieuwe skischoenen wil kopen, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Hieronder zetten we enkele stappen voor je op een rijtje. Bekijk ook de video zodat je een goed beeld hebt van waarop je moet letten bij het kopen van jouw ideale skischoen.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Skischoenen kopen begint al thuis

Wanneer je nadenkt over het kopen van nieuwe skischoenen, heb je vast vragen. Wat zijn de beste skischoenen voor beginners? Welk merk skischoenen heb je nodig om de sneeuw het hardst te trotseren? Hoe strak moet een skischoen zitten? Of wat zijn nu goede skischoenen? De voorbereiding begint thuis. Het helpt in je aankoopproces om jezelf alvast de volgende vragen te stellen:

 1. Wat voor type skiër ben ik? Wil ik veel controle, wil ik goede druk overbrengen op mijn ski’s? Of ga ik juist voor meer comfort? Schrijf enkele steekwoorden op, zoals ‘hardheid skischoen’ of ‘waar op letten skischoenen’.
 2. Heb ik voetproblemen, of nare ervaringen bij eerdere skischoenen? Zenuwbeknelling, tintelende tenen, pijn aan de enkels? Goed om dat soort zaken ook even te noteren en mee te nemen.
 3. Heb ik een afwijkende voetvorm? Breed, smal, hoge wreef, knobbel bij mijn grote teen of enkels?

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Zoek een skischoen specialist die je écht verder helpt

Natuurlijk kun je ook skischoenen online shoppen, maar wanneer je zoekt naar skischoenen die écht goed passen dan is het verstandig om een specialist te zoeken. Hij kan je precies vertellen waar je op moet letten bij skischoenen.

Zoek een winkel die verder gaat dan alleen maar schoenen verkopen. Ga voor een specialist die verstand heeft van skischoenen én van jouw voeten. Die niet kijkt naar de beste skischoenen voor heren of dames, maar naar jouw voeten en wensen.

(Tekst gaat verder onder de video)

Waar moet je op letten bij skischoenen?

Skischoenen koop je om meerdere jaren onbezorgd plezier aan te beleven. Om daar zeker van te zijn is het goed om een paar stappen te doorlopen in de aanschaf. Zoals we schreven begint een goede voorbereiding thuis. Neem je aantekeningen en wensenlijsten mee naar de skischoen specialist.

Bij skischoenopmaat.nl, onderdeel van Van den Berg Sport in Driebergen, zijn we gewend om altijd te beginnen met het vragen naar dat soort zaken. ‘Wat zijn de beste skischoenen?’, ‘Hoe moet je skischoenen instellen?’, ‘Hoe lang gaat een skischoen mee?’, we horen alles voorbij komen.

Daarnaast zijn er andere zaken belangrijk:

 1. Laat je voet 2D en 3D inscannen. Met de verschillende scans krijgt de skischoen specialist een goed beeld van de vorm en het volume van je voet, enkel en kuit. De specialist zal met die gegevens goed kunnen inschatten welk soort skischoen schaal hij je zal adviseren. Bijvoorbeeld welke stijfheid skischoenen je nodig hebt.
 2. Laat altijd een passende skischoenen zool maken. Dat zorgt ervoor dat je voet altijd de juiste rechte houding in je schoen houdt. In dit filmpje leggen we daar meer over uit.

Uitgelichte producten

Skischoenen passen, wat is nog meer belangrijk?

Na het scannen van je voeten en zorgen voor een goede zool, zijn er nog een paar dingen om op te letten bij het passen van je nieuwe skischoenen. Wil je skischoenen kopen, dit zijn wat tips:

 • Draag tijdens het passen niet te dikke sokken. Te dikke sokken betekent vaak te veel druk op het dikst van je kuit, dat is niet prettig. Qua lengte is het fijn wanneer je een sok draagt die tot net óver je kuit en tot net ònder je knie komt.
 • Pas je nieuwe skischoen ook zonder de binnenschoen, maar wel met de custom binnenzool. Op die manier kan de specialist met een lampje (zie filmpje) goed bekijken of je voet midden in de skischoen staat, en of je rond je scheenbeen aan alle kanten evenveel ruimte hebt.
 • Overleg met de skischoen specialist dat hij de skischoen aanpast op plaatsen waar je voet, enkel, scheen of kuit te dicht tegen de skischoenschaal aan komt.
 • Kies voor de juiste binnenschoen. Probeer meerdere modellen uit en ervaar zelf wat het prettigst zit:
  • de standaard binnenschoen die in de skischoen zit
  • een thermoliner, voor optimaal comfort en meer isolerende warmte
  • een foam binnenschoen, voor de perfecte pasvorm

Hoe kies je skischoenen? Waar moet je op letten bij het kopen van skischoenen? Wat is een goed merk skischoenen? Bij skischoenopmaat.nl helpen we je graag met het maken van de juiste keuze en geven we antwoord op al je vragen. Ook wat de kosten zijn van op maat gemaakte skischoenen. We maken graag een inschatting.

Wat onze klanten zeggen?

‘Bij Gert van den Berg in schoenen en ski’s gekocht. Hadden we dat maar veel eerder gedaan. Dat had een hoop extra plezier gegeven op de piste en minder gekost aan skilessen!’

Lees meer op onze referentie pagina.

Een skischoen op maat, kom langs in de winkel!

Skischoenopmaat.nl is een initiatief van Van den Berg Sport in Driebergen. Wij zijn specialist op het gebied van skischoenen en zijn sterk in maatwerk. Van bootfitter tot sportpodoloog: bij ons zijn alle disciplines gewoon onder één dak. Zo weet je zeker dat er geen ruis op de lijn zit en dat wat onze sportpodoloog meet, wordt omgezet in een skischoen die perfect aansluit bij dat wat je voeten en benen nodig hebben. Via onze website boek je eenvoudig een tijd in de agenda.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V