Rossignol skischoenen op maat

Op zoek naar skischoenen van Rossignol? Het merk heeft een rijke geschiedenis en sterke reputatie in de ski-industrie. Rossignol skischoenen zijn geliefd bij skiërs van elk niveau.

Over Rossignol

De geschiedenis van Rossignol gaat ver terug. In 1907 begon Abel Rossignol in de Franse Alpen met het maken van houten ski’s. Rossignol was later ook één van de eerste skimerken die aluminium en glasvezel in hun ski’s verwerkten. Vanaf 1989 breidde Rossignol uit met skischoenen. Het merk bleef niet onopgemerkt. Heel wat atleten wonnen Olympische medailles met Rossignol skischoenen aan hun voeten.

Maar het imago van Rossignol is niet alleen hoog onder topsporters. Ook de recreatieve skiër doet er zijn lol mee op. Met skischoenen van Rossignol ben je verzekerd van kwaliteit, mede dankzij de ruime ervaring van het merk in de skibranche. Onder Rossignol vallen de merken Dynastar, Lange, Look, Kerma en Risport.

Custom Shell technologie

Rossignol biedt een sterk staaltje techniek in hun skischoenen. Zo vermindert de Sensor Blade technologie het gewicht van de skischoen, met behoud van kracht. Je ziet het terug aan de ‘blad’-achtige structuur van de schaal.

De Dual Core technologie combineert verschillende soorten kunststof in de skischoen. Dat leidt tot een dynamischere flex en verbeterde rebound. Je profiteert van meer controle en precisie, ideaal voor bochten bijvoorbeeld.

Maar waar wij misschien nog wel het meest enthousiast van worden, is de Custom Shell technologie. Veel Rossignol skischoenen hebben een aanpasbare buitenschaal. We kunnen het materiaal vervormen, door het te verwarmen. Op die manier maken we de Rossignol skischoen op maat, passend bij jouw voet.

Meer dan 100 jaar ervaring

Met meer dan 100 jaar ervaring, weet Rossignol welke behoeften er zijn onder skiërs. Het merk biedt daardoor voor ieder wat wils. Sommige modellen zijn ontworpen voor alpineskiën, terwijl andere meer geschikt zijn voor toerskiën of freeriden. De flexibiliteit varieert van model tot model, met stijvere schoenen voor gevorderden en een soepelere flex voor beginners.

Skischoenen van Rossignol zijn gericht op comfort en prestaties. Een voorbeeld daarvan is de nieuwe Rossignol HI-SPEED collectie. Speciaal ontworpen om geweldige resultaten te leveren op de piste. Op hoge snelheden, met nauwkeurige controle. Ideaal voor ervaren skifanaten.

Rossignol skischoenen heren en dames

Rossignol skischoenen onderscheiden zich door niveau en skivoorkeur, maar ook door geslacht. Rossignol skischoenen voor dames hebben andere kenmerken, dan Rossignol skischoenen voor heren. Dat komt natuurlijk door de verschillen in anatomie.

Skischoenen van Rossignol voor dames hebben een smalle hiel, ruime voorvoet en lage flex bijvoorbeeld. Ze zijn ook voorzien van allerlei extra’s, zoals (nep)bonten binnenschoenen. Ook biedt Rossignol een heren skischoen die extreem breed is. Voor velen is dit dan ook een echte ‘probleemoplosser’.