Voor het eerst op wintersport? Dit heb je nodig tijdens skiën

Voor het eerst op wintersport? Dit heb je nodig tijdens skiën

Je bent erover uit: dit jaar ga je niet naar de zon, maar op wintersportvakantie. Maar wat heb je nodig om te skiën? Welke kleding draag je tijdens het skiën? Wat is slimmer: skischoenen huren of kopen? Op al je vragen geeft dit artikel antwoord.

Ga je voor het eerst op wintersportvakantie, dan komt er veel op je af. Je denkt na over het fijnste skigebied, het gemiddelde gewicht van skischoenen, regels op de piste, (reis)verzekering en comfortabele kleding.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Wat heb je nodig om te skiën?

Een ding is zeker: skischoenen zijn noodzakelijk. Maar welke skischoenen heb je dan nodig? Goede uitrusting is van invloed op je skicomfort en -plezier. Een specialist kan je helpen met het vinden van de juiste skischoenen voor jou.

Wanneer je een afspraak maakt voor goede skischoenen, maken we een uitgebreide analyse van je voeten, enkels en kuiten. Met maatwerk skischoenen als resultaat. Samen zorgen we ervoor dat je met plezier kunt skiën! Dat doen we stap voor stap. We starten met een intake- en voetanalyse, maken daarna een 2d- en 3d-voetscan en analyseren eventuele voetproblemen zoals afwijkingen. Het kan zijn dat uit deze uitgebreide analyse blijkt dat je op maat gemaakte zolen nodig hebt.

We houden niet alleen rekening met ‘vereisten’, maar ook met je wensen. Hoeveel flex je skischoen nodig heeft, bijvoorbeeld. Hoe hoger het flex-getal, hoe steviger de schaal van de schoen is. Over het algemeen geeft een hogere flex ook meer energie terug. We hebben een breed assortiment skischoenen met merken als NordicaTecnicaLangeHead en Salomon.

Twijfel je tussen skischoenen huren of kopen? We somden alle voor- en nadelen voor je op.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Wat heb je nodig voor skivakantie?

Niet alleen skischoenen behoren tot je uitrusting, maar ook kleding. Het is slim om laagjes aan te trekken tijdens het skiën. Wanneer je de sneeuw instapt, is het fris maar door inspanning ben je snel warm. Zeker wanneer de zon begint te schijnen, warm je snel op. Onder verschillende lagen verstaan we: thermo-ondergoed, een isolatielaag van fleece of dons, een skibroek en daar overheen een jas.

Daarnaast zijn warme skisokken belangrijk. Het maakt niet uit of je gaat skiën of snowboarden: warme sokken vergroten je skicomfort. Net als waterdichte handschoenen of wanten. Bovendien raden wij je aan om een skihelm en skibril te dragen. Een skibril biedt bescherming tegen felle zonnestralen, wind en opstuivende sneeuw.

Dit mag je niet vergeten

Skischoenen? Check! Kleding? Ingepakt! Wat je niet mag vergeten zijn belangrijke, persoonlijke documenten. Met deze handige checklist maak je jouw eerste wintersportvakantie onvergetelijk:

  • Persoonlijke documenten zoals een paspoort, identiteitsbewijs of een visum
  • Reisdocumenten zoals een vlieg-, bus- of treinticket
  • Reis je met de auto? Houd dan rekening met vignetten en milieustickers
  • Geld: contact, een pinpas en/of creditcard
  • Verzekeringspapieren, zoals reis- en annuleringsverzekeringen

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V