Zijn je skischoenen te klein of te groot? Dit kun je eraan doen

skischoenen te klein

Heb je te kleine of te grote skischoenen gekocht? Het kan voor flink wat ongemak zorgen tijdens en na het skiën. Gelukkig kunnen wij je helpen. Hoe? Dat leggen we uit in dit artikel.

Te kleine of te grote skischoenen. Het is een ramp voor skiërs. Bij te kleine of te krappe skischoenen kan je wreef afknellen. Te kleine skischoenen veroorzaken tintelende tenen en een branderig gevoel. Ai! Ook de zijkant van je voeten kan goed zeer doen wanneer je skischoen te klein is, en dat bevordert je ski-prestaties zeker niet.

Te grote skischoenen

Zijn ze te groot, dan kan je schuiven je voeten. Daardoor kun je pijn krijgen aan je scheenbeen. Dit wordt ook wel scheenbeenpijn genoemd. Je kunt door te grote skischoenen ook last krijgen van je hielen. Blijf je skiën met hielpijn, dan kan dit in het ergste geval zelfs voor vergroeiing zorgen.

Ongemakken kunnen we gelukkig verhelpen. Allereerst onderzoeken we of je skischoenen inderdaad te klein zijn en waar dat dan aan ligt. We scannen je voet in, zodat we met de juiste gegevens aan de slag kunnen. Misschien denk je dat je skischoen te klein is, omdat je last hebt van tintelende tenen, maar zijn je skischoenen juist te groot. Of is het tegenovergestelde het geval. Je snapt: meten is weten!

Wat doen we wanneer je skischoen te klein is? Dan gebruiken we falcon, een soort klittenband. Die plakken we op de tong van je schoen. Daar komt nog een soort ’tongverdikker’ op, die drukt je voet verder naar achteren zodat je teen vrij is. Bij sommige binnenschoenen kan de tong met klittenband er ook uit. Dan gebruiken we dikkere tongen.

 

Is je maat wel goed, maar tik je nét je tenen aan in je skischoenen? Ook daarvoor hebben we een oplossing: frezen. Dat klinkt spannend, maar dat is het niet. We slijpen heel nauwkeurig aan de binnenkant van je skischoen een laagje weg, waardoor je net iets meer speling hebt.

We kunnen je schoen ook verwarmen om meer ruimte te maken en ervoor te zorgen dat je skischoenen comfortabeler zitten.

Zijn je skischoenen te groot en heb je er last van tijdens of na het skiën? Het is mogelijk om een andere ‘binnenschoen’ in je skischoen te plaatsen. Een die smaller en kleiner is dan de ‘binnenschoen’ die in jouw skischoenen zit. We hebben van bijna alle skischoenen extra binnenschoenen.

Heb je te kleine of te grote skischoenen? Blijf er niet mee skiën! Er zijn mogelijkheden genoeg om je te helpen! Heb je de skischoenen niet bij ons gekocht? Geen probleem!

Zonder pijn de piste af

Heb jij de juiste skischoenen?

De juiste maat vinden?

Naast dat wijzelf fervent wintersportliefhebbers zijn, zijn we specialist op het gebied van skischoenen. We zijn sterk in maatwerk.