Wat zijn goede skischoenen?

Wat zijn goede skischoenen?

Wat is een goed merk skischoenen? Waar moet je op letten bij het kopen van skischoenen? Welke skischoenen zitten lekker? Het zijn slechts een aantal vragen die klanten stellen wanneer ze op zoek zijn naar nieuwe, goede skischoenen. We beantwoorden ze stuk voor stuk.

Skischoenen voor mannen, skischoenen voor vrouwen, skischoenen voor beginners en skischoenen voor gevorderden. Skischoenen zijn er voor iedere voet en iedere skiër. Maar hoe vind je het juiste paar voor jou? Skischoenen die écht goed zitten? We helpen je!

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

(Tekst gaat verder onder de video)

Skischoenopmaat.nl - YouTube Video

Wat is een goed merk skischoenen?

Wij werken met bijna alle gerenommeerde merken als Nordica, Fischer, Tecnica, Atomic, Salomon, Head, Rossignol, Dalbello en Lange. Om je een goed beeld te geven van deze grote merken, belichten we ze kort in dit artikel.

Goed om te weten: wij kijken niet naar een merk, maar naar jouw voeten en wensen. Zo kijken we onder meer naar je ervaring, geslacht, lichamelijke conditie, de vorm van je voeten, skitechniek, leeftijd en voetproblemen. Daardoor kan het zijn dat je skischoenen van bijvoorbeeld Nordica draagt, maar meer comfort haalt uit Dalbello.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Waar moet je op letten bij het kopen van skischoenen?

Overweeg je om nieuwe skischoenen te kopen, dan is het goed om te weten dat er vier categorieën skischoenen zijn: race skischoenen, piste skischoenen, freeride skischoenen en toer skischoenen.

Jouw skitechniek en lichamelijke conditie bepalen welke skischoenen bij jou passen. Wij adviseren je om skischoenen uit te zoeken met behulp van een specialist, zoals een sportpodoloog. Zo voorkom je voetklachten tijdens het skiën.

Uitgelichte producten

Welke skischoenen zitten lekker?

Welke skischoenen comfortabel zijn, heeft onder meer te maken met de stijfheid. Dit noem je ook wel ‘flex’ en is in de jaren negentig bedacht door skischoen-ontwerpers van Nordica.

Voor volwassen skiërs loopt de flex-indeling van 70 tot 130. Voor wedstrijdskiërs tot 150. Hoe hoger het flex-getal, hoe steviger de schaal van de schoen is. Over het algemeen geeft een hogere flex ook meer energie terug.

Goede skischoenen kopen

Wat zijn goede skischoenen? Het antwoord op die vraag heeft te maken met verschillende factoren, waaronder de vorm van je voeten. Daarbij kunnen we je skischoenen nóg comfortabeler maken. Met zooltjes, bijvoorbeeld. Welke zool je nodig hebt, hangt onder meer af van de flexibiliteit van je voetboog en lichaamsgewicht. Wat zijn goede skischoenen voor mannen? Wat zijn goede skischoenen voor vrouwen? Laat je adviseren door ons team van professionals.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V