Skischoenen laten aanmeten: zo gaat dat bij ons in zijn werk

skischoenen laten aanmeten

Heb je last van branderige voorvoeten tijdens of na het skiën? Of heb je kramp onder je voetboog nadat je de sneeuw hebt getrotseerd? Het kan zijn dat je de verkeerde skischoenen draagt. Dé tip? Skischoenen laten aanmeten.

Skischoenen laten aanmeten in 5 stappen:

 1. Intake en voetanalyse
 2. 2D- en 3D-voetscan
 3. Analyse van voetproblematiek
 4. Skizolen op maat
 5. Passen en bootfitting
Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

1. Intake en voetanalyse

Wil je skischoenen laten aanmeten? We beginnen altijd met een uitgebreide voetanalyse, waarin we verschillende onderdelen behandelen:

 • We houden een intake, zodat we meer te weten komen over eventuele klachten van oude skischoenen en fysieke beperkingen.
 • We doen een voetmeting en meten hierbij de breedte, lengte en hoogte van je voetboog.
 • We analyseren je voet onder meer op dorsale flexie, voetflexibiliteit en checken de vorm van je voet. Dorsale flexie is de buiging van het enkelgewricht en het polsgewricht naar boven.
 • We analyseren de stand van je onderbeen en knieën.

(Tekst gaat verder onder de video)

2. 2D- en 3D-voetscan

We meten je voet met een 3D-scan, zodat we het beste kunnen beoordelen welke skischoen-schaal bij je past. Deze 3D-scan meet exact de volumewaarde van je voet en onderbeen op. Ook gebruiken wij een 2D-scannen. Hiermee meten wij de voetbelastingdruk.

3. Analyse van voetproblematiek

Bij een skischoen aanmeten, is het goed om je voetproblematiek te analyseren. Samen met jouw wensen maken we een plan voor:

 • De juiste maat skischoen
 • Het vervaardigen en eventueel corrigeren van de skischoenzool
 • Hoeveel flex je skischoen nodig heeft
 • De optimale schoenvorm aan de hand van 3 zones (voorvoet, kuit en wreef)
 • De optimale binnenschoen (standaard binnenschoen, thermo liner binnenschoen of foam binnenschoen)

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

4. Skizolen op maat

Het proces van skischoenen laten aanmeten behelst meer dan analyseren. Aan de hand van jouw voetgegevens kijken we naar de mogelijkheden van een op maat gemaakte zool. Dat doen we omdat standaard inlegzolen vaak niet voldoende ondersteuning bieden tijdens skiën.

(Tekst gaat verder onder de video)

5. Passen en bootfitting

We werken bijna alleen maar met thermoplastische skischoenen. Als er een aanpassing nodig is, doen we dat bij voorkeur plaatselijk door de skischoen-schaal te verwarmen op de plekken waar de aanpassing nodig is.

Nadat we een skischoen-schaal gevonden hebben die het meest bij je voetvorm in de buurt komt, kunnen we deze op meerdere manieren aanpassen. Met foamen, bijvoorbeeld. Voor sommige aanpassingen brengen wij kosten in rekening.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V