Dit is het gemiddelde gewicht van skischoenen

gemiddeld gewicht skischoenen

Skischoenen zijn er in allerlei soorten en maten: skischoenen voor grote maten, skischoenen voor platvoeten, skischoenen voor smalle voeten, skischoenen voor brede kuiten en skischoenen voor een hoge wreef. Het gemiddelde gewicht van skischoenen hangt af van het model.

Skischoenen bestaan uit twee delen: een binnenschoen en een buitenschoen. Het binnenste deel is flexibel, gemaakt van leer en bevat een isolerende zool. Deze zool past naadloos in je buitenschoen. De buitenschoen heeft een harde schaal met sluitingen, waardoor zowel je voet als je enkel stevig in je skischoen zit. Het gemiddelde gewicht van de binnenschoen en de buitenschoen samen is tussen 4 en 5 kg. Dit is het gemiddelde gewicht per paar.

Wat wegen skischoenen?

Ga je op wintersportvakantie en wil je naast het gewicht van je skischoenen ook het gewicht van je ski’s weten? Gemiddeld wegen ski’s tussen 3 en 3,5 kg. In totaal is dit 6 tot 7 kg voor beide ski’s. Dit is inclusief bindingen, het mechanisme waarmee je je skischoen met je ski’s verbindt. Twijfel je of jouw skisportuitrusting onder het gewicht van handbagage valt? Iedere luchtvaartmaatschappij hanteert eigen regels en kosten. Wij raden je aan om voor de meest actuele informatie de website van je de luchtvaartmaatschappij te raadplegen.

Hoe zwaar zijn skischoenen?

Hoeveel een skischoen weegt, hangt af van het model:

Atomic Hawx Magna 105 S W (GW)

 

Atomic’s Hawx Magna 105 S W is een skischoen met een 105 flex voor dames met brede en moeilijke voeten. Dankzij de Memory Fit technologie kan zowel de binnenschoen als de buitenschaal eenvoudig worden aangepast aan de vorm van de voet. Ook de Easy Step In technologie, een zacht gedeelte in de tong, zorgt voor comfort en maakt het instappen makkelijker. De skischoen weegt 1988 gram.

De nieuwe The Curve 105 VAC GW van Fischer is een aanpasbare, hoogwaardige VACUUM-skischoen met een lichtgewicht schaal en een pasvorm met standaardbreedte. Een warme, thermovormbare, 3D-voorgevormde voering verbetert de pasvorm en het comfort. GripWalk voegt veiligheid, comfort en gemak toe. De skischoen weegt 1890 gram.

Fischer The Curve 105 VAC GW

Dankzij een zachtere flex en uitstekende pasvorm is de Panterra 85 W GW ideaal voor actieve vrouwelijke skiërs. Nog gemakkelijker instappen, stevige ondersteuning en goede krachtoverbrenging naar de rand maken de Panterra 85 W GW de juiste keuze voor alle omstandigheden. Voorgemonteerde GripWalk-zolen verbeteren het loopcomfort en verminderen het risico op uitglijden. De skischoen weegt 1770 gram.

 

Hoeveel wegen skischoenen?

Naast skischoenen van het merk Atomic, Fischer en Panterra hebben wij Nordica skischoenen, Tecnica skischoenen, Lange skischoenen, Rossignol skischoenen, Head skischoenen, Salomon skischoenen en Dalbello skischoenen. Hoeveel skischoenen wegen hangt af van het model. Ook worden skischoenen vaak per skischoen aangeduid. Wanneer er ‘1890 gram’ staat, weegt een paar skischoenen ‘3780 gram’. Houd hier rekening mee.