Hoe werkt Mondopoint voor skischoenen?

Mondopoint welke maat skischoenen heb ik nodig

Wil je nieuwe skischoenen kopen, dan kan het even zoeken zijn naar de juiste maat. Een maatvoering die veel merken gebruiken is ‘Mondopoint’. In dit artikel vertellen we je meer over deze maatvoering.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Wat is Mondopoint?

Mondopoint is een maatvoering die de lengte van je blote voet in centimeters weergeeft. Dit skischoen maattabel komt overeen met de lengte van de binnenschoen van je skischoen. Stel: je voet is 30 centimeter lang, dan is het waarschijnlijk dat je in Mondopoint skischoen maat 30 nodig hebt. Dit maattabel is ook perfect voor om de juiste maat skischoen voor een kind te vinden.

(Tekst gaat verder onder de video)

Er bestaan ook omrekentabellen, zodat je Europese schoenmaten kunt omrekenen naar Mondopoint. We zetten ze voor je op een rij:

Europese maat omrekenen naar Mondpoint

  • Maat 36 is 23 centimeter
  • Maat 36,5 is 23,5 centimeter
  • Maat 37 is 24 centimeter
  • Maat 38 is 24,5 centimeter
  • maat 38,5 is 25 centimeter
  • Maat 39,5 is 25,5 centimeter
  • Maat 40 is 26 centimeter
  • Maat 41 is 26,5 centimeter
  • Maat 41,5 is 27 centimeter
  • Maat 42,5 is 27,5 centimeter
  • Maat 43,5 is 28 centimeter
  • Maat 44 is 28,5 centimeter
  • Maat 44,5 is 29 centimeter
  • Maat 45,5 is 29,5 centimeter
  • Maat 46 is 30 centimeter
  • Maat 47 is 30,5 centimeter
  • Maat 47,5 is 31 centimeter
  • Maat 48,5 is 31,5 centimeter
  • Maat 49 is 32 centimeter
  • Maat 50 is 32,5 centimeter

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Het nadeel van Mondopoint

Mondopoint is niet altijd even ‘betrouwbaar’. Het nadeel van Mondopoint is dat niet alle maten hetzelfde zijn, dat verschilt per merk skischoen. Zo kan de maatvoering van Atomic skischoenen anders zijn dan Dalbello skischoenen. Wil je toch de juiste maat skischoenen vinden? Of wil je weten welk maattabel voor kinderskischoenen je moet volgen? Wij raden je aan om je skischoenen aan te laten meten. Het aanmeten van skischoenen doen wij in een aantal stappen.

We beginnen met een intake en voetanalyse, zodat we eventuele klachten van oude skischoenen op kunnen merken. Daarna meten we je voeten met een 3d-scan en 2d-scan. Zo weten we welke skischoen-schaal je past en hoeveel druk erop je voeten zit.

Skischoenen laten aanmeten

Door je voetproblematiek te analyseren, ontdekken we ook aan welke vereisten en wensen jouw skischoenen moeten voldoen. Hoeveel flex je skischoen nodig heeft, bijvoorbeeld. Flex staat voor flexibiliteit. Zo ontdekken we ook of je een op maat gemaakte zool nodig hebt, om eventuele (voet)klachten op te lossen of verminderen.

Is alles in kaart gebracht, dan mag je skischoenen passen. Dit wordt ook wel ‘bootfitting‘ genoemd. Meer weten over skischoenen aanmeten? In dit artikel vind je meer informatie.

(Tekst gaat verder onder de video)

Kijk niet alleen naar Mondopoint

Ons advies? Kijk niet alleen naar Mondopoint. Er zijn meer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat je de juiste maat en pasvorm skischoenen vindt. Een van die mogelijkheden is het foamen van skischoenen. Foamen is het vullen van een lege binnenschoen met vloeibaar schuim. In dit schuim zit een zogeheten ‘uitharder’. Hierdoor stolt het schuim en neemt het de vorm van je voet aan. In dit artikel vertellen we je hoe het werkt.

Naast foamen is het ook mogelijk om skischoenen te frezen. Een ander woord hiervoor is slijpen. Deze techniek is ideaal wanneer je tenen net je skischoenen aanraken, als ze iets te klein zijn. Ze zijn dus net iets te klein. Frezen doen we door heel nauwkeurig aan de binnenkant van je skischoen een laagje weg te halen, waardoor je net iets meer speling hebt. In dit artikel vertellen we je er meer over. Of bekijk de video hieronder.

(Tekst gaat verder onder de video)

Dan is er nog de optie om een andere binnenschoen te kiezen. Zijn je skischoenen te breed, dan kun je een binnenschoen laten plaatsen die ervoor zorgt dat je skischoenen als gegoten zitten.  Van bijna alle skischoenen hebben we extra binnenschoenen op voorraad. In dit artikel vertellen we je meer over deze optie.

Wil je niet alleen naar de maatvoering kijken, dan hebben we meer mogelijkheden. In dit artikel zetten we alles opties voor je op een rij. Bekijk het complete overzicht hoe je de juiste maat skischoenen vindt hier.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V