Het verschil tussen een actie en een collectie skischoen van het zelfde merk en type

Aanbieding skischoen vaak uitgeklede versie van collectiemodel

Een aanbieding klinkt vaak aanlokkelijk maar biedt deze ook het comfort en pasvorm die je daadwerkelijk hebben wilt. Je denkt dat het dezelfde schoen is maar het is vaak een uitgeklede versie van het collectie model. Gert legt hieronder het verschil uit!

Er zijn vaak grote verschillen in het materiaal dat gebruikt is

De schaal van het actie model is van een onvervormbaar kunststof is gemaakt. Bij het collectiemodel is de schaal van thermoplastisch materiaal gemaakt welke we aan de vorm van de voet kunnen aanpassen. Het kunststof van het actie model wordt een stuk harder bij minus temperaturen wat het comfort niet ten goede komt.

Het collectiemodel heeft hier minder last van. Het collectiemodel heeft niet alleen een thermoplastische schaal maar in het kunststof zitten ook elastomeren wat de schoen veel meer rebound geeft tijdens het bochten maken. Tijdens de druk overbreng naar je ski’s gaat er met het goedkope flexibele schaal veel kracht verloren. De duurdere  schaal is veel vormvaster en stuurt dus directer.

De binnenschoen van het actiemodel heeft een vinyl buitenkant. Dit is prima waterdicht maar is stugger ten opzichte van de binnenschoen van het collectiemodel. Deze heeft aan de voorzijde een mix van aluminium met een nylonweb.

Het voordeel hiervan is dat het warm en flexibel is. Rondom de enkel zit een dunnen laag kurk. Dit kurk neemt exact de vorm van je enkel aan. Het actiemodel heetf een normale vulling. Het collectiemodel heeft een primaloft vulling wat een veel hogere isolatiewaarde heeft. Het collecteimodel biedt dus duidelijk veel meer comfort.

Weet wat en waar je koopt!

Als je overweegt nieuwe skischoenen aan te schaffen, laat je niet verleiden met mooie acties. Je doet namelijk best lang met een paar skischoenen. Ons advies is om niet te bezuinigen op comfort en pasvorm. Gun jezelf een paar fijne en passende skischoenen en overweeg in wat voor bedrijf je deze koopt.