Salomon skischoenen op maat

Salomon is een bekend en geliefd merk in de skisport. Het biedt skischoenen met veel comfort én een makkelijke instap. Dankzij de Custom Shell, Sensilift en andere technologieën maken wij jouw Salomon skischoenen op maat. Zo ski je plezierig en pijnvrij!

Over Salomon

De oorsprong van Salomon gaat terug naar 1947. Toen richtte François Salomon het bedrijf op, in het Franse plaatsje Annecy. Het begon als kleine werkplaats, waar François zaagbladen en skiranden produceerde. Zoon George raakte gefascineerd door de opkomst van skiën als vrijetijdsbesteding.

Hij ontwikkelde een speciaal teenstuk en de eerste skibinding: ‘The Lift’. George zette het bedrijf op de kaart in de skiwereld. De eerste skischoenen van Salomon ontstonden in 1979. De SX90 was de eerste skischoen met achterinstap en hielbevestiging.

Sinds die tijd is het alleen maar bergopwaarts gegaan. De skischoenen van Salomon zijn inmiddels geliefd bij veel professionele skiërs en recreatieve liefhebbers.

Salomon skischoenen op maat

George Salomon zei eens: ‘Wat mij het meest fascineert, is wat ik morgen ga uitvinden!’ Dat kenmerkt het merk Salomon. Altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en avonturen. Creatief en innovatief. Niet gek, dat skischoenen van Salomon populair zijn.

Een belangrijke innovatie waar Salomon gebruik van maakt, is de Custom Shell technologie,  3D Rotational Shell en Sensifit technologie. Het stelt ons in staat om de buitenschaal van de skischoen aan te passen. We verwarmen het materiaal, waardoor we het naar jouw voet kunnen vormen.

Zo omsluit de schoen jouw voet nauwkeurig én comfortabel. Met Salomon skischoenen op maat heb je meer controle over je bewegingen. Zo sta je zelfverzekerd op de latten.

Salomon skischoenen voor elke skiër

Ga je voor Salomon skischoenen? Goede keus! Salomon biedt een breed scala aan modellen, voor verschillende skidisciplines en -niveaus. Van all-mountain en freeride tot race en touring, er zijn Salomon skischoenen voor bijna elke behoefte. Skischoenen van Salomon kun je grofweg in drie types verdelen:

  • Salomon skischoen S/Max: voor de smalle voet
  • Salomon skischoen S/Pro: voor de gemiddelde voet
  • Salomon skischoen S/Pro Hv: voor de brede voet

Tip: Salomon introduceerde recent een innovatieve draaisluiting op de voorvoet. Dankzij het BOA-systeem stel je de skischoen perfect af. De nieuwe S/Pro Supra Salomon skischoenen hebben met deze sluiting en tal van andere features. Test ze uit in onze winkel!

Salomon skischoenen heren en dames

Elke skiër is anders. Zo is er al verschil tussen de anatomie, behoeften en skistijl van vrouwen en mannen. Daarom heeft Salomon skischoenen voor dames én heren. Dames skischoenen van Salomon zijn bijvoorbeeld ontworpen met een smalle hiel, lage flex en lichtgewicht materiaal.

Zoek je een Salomon verwarmde skischoen? Salomon skischoenen bevatten vaak extra isolatie, zoals fleece liners en warmtebehoudende materialen, om je voeten warm en comfortabel te houden in koude omstandigheden. Ontdek de mogelijkheden tijdens een afspraak in onze winkel.