Skischoenen kopen? Dit zijn de verschillende soorten skischoenen

Skischoenen kopen? Dit zijn de verschillende soorten skischoenen

Skischoenen, je hebt ze de hele dag aan. In ieder geval een groot deel van de dag. Om die reden is het belangrijk dat ze comfortabel zijn. Comfort gaat samen met de juiste maat en de juiste pasvorm voor jouw voeten. In dit artikel leggen we je uit welke verschillende soorten skischoenen er zijn.

Van skischoenen voor dames tot skischoenen voor heren: skischoenen zijn er in allerlei soorten en maten. Dat is enerzijds fijn – zo is er altijd een skischoen die perfect bij jouw voeten past en anderzijds ingewikkeld. Welke moet je kiezen? Om de aanschaf van een nieuw paar skischoenen iets gemakkelijker te maken, is het goed om te weten dat er vier categorieën skischoenen zijn.

 • Race skischoenen
 • Piste skischoenen
 • Freeride skischoenen
 • Toer skischoenen

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Wat zijn race skischoenen?

Heb je de volledige controle over je ski’s, dan zijn race skischoenen perfect voor je. Race skischoenen zijn bedoeld voor technisch goede skiërs en zijn in tegenstelling tot andere modellen zeer stevig en stijf. Daardoor zijn race skischoenen ook wat zwaarder dan gemiddeld. Dus, ga je graag snel en heb je controle over je skibewegingen? Kies dan voor race skischoenen.

 • Technische skiërs
 • Zeer stevig

Wat zijn piste skischoenen?

Piste skischoenen zijn een van de meest verkochte modellen en zijn gemaakt om op de piste te skiën. Ze zijn er in vele varianten: van beginners tot sportieve skiërs. Dat geldt niet alleen voor de ‘buitenschoen’, maar ook de binnenschoen. Er zijn niet alleen stijve binnenschoenen, maar ook soepelere, comfortabelere modellen met een warme binnenschoen.

 • Van beginner tot sportieve skiër
 • Vele varianten

Uitgelichte producten

Wat zijn freeride skischoenen?

Wanneer je het hebt over freeride skischoenen, bedoel je lichte, sportieve skischoenen. Deze modellen lenen zich dankzij de loopstand perfect voor freeriden. Hierbij draait het letterlijk en figuurlijk om ‘vrijheid’, het buiten de gebaande paden treden tijdens de wintersport. Freeride skischoenen zijn geschikt voor ervaren skiërs tot professionals.

 • Lichte, sportieve skischoen
 • Ervaren skiërs

Wat zijn toer skischoenen?

Toer skischoenen zijn in tegenstelling tot bijvoorbeeld race skischoenen bijzonder licht. Met deze skischoenen kun je flinke afstanden klimmen. Bovendien hebben toer skischoenen een flexibele pasvorm, waardoor ze ook geschikt zijn voor in de afdaling.

 • Flexibele pasvorm
 • Bijzonder licht

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Zoveel soorten skischoenen, welke past bij jou?

Zie jij door de skischoenen het bos niet meer? Of heb je wel een idee welke soort skischoenen je nodig hebt, maar twijfel je over je maat? Met een uitgebreide voetanalyse kunnen we je precies vertellen welke skischoenen bij jouw voeten en ski-ervaring passen.

Zo voorkom je voetklachten als pijn aan je scheenbenen, dove, tintelende tenen en kramp in je voorvoet. Laat een expert je adviseren over de soorten skischoenen, dat vergroot je skicomfort!

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V