Fischer ski’s

Ski je graag op de hoogste bergtoppen? Of ben je meer van het langlaufen? Ski’s van Fischer zijn jouw ideale metgezel. Ze hebben zich meermaals bewezen.

Over Fischer ski’s

Fischer Sports heeft een sterke reputatie in de ski-industrie, vooral op het gebied van langlaufen en alpineskiën. Het Oostenrijkse bedrijf werd opgericht in 1924 door Josef Fischer Sr. De noordelijke stad Ried im Innkreis huisvest het hoofdkantoor nog steeds. Fischer ski’s worden zowel in Oostenrijk als in Oekraïne gemaakt.

Fischer hoopt dat je voor het merk kiest, omdat de producten eruit springen. Ze zijn gemaakt voor onvergetelijke momenten en prestaties. Er werken meer dan 1.300 mensen bij Fischer. Ze hebben één gemene deler: wintersport. Het motto van Fischer brengt die passie onder woorden: ‘Skiing is not a lifestyle. It’s life.

Voor elke skiër

Fischer heeft een leidende rol in de wintersportindustrie. Daar is het merk gekomen, mede door een aantal baanbrekende technieken. Fischer zet zich in op kwaliteit en innovatie bij de ontwikkeling van elke ski. Het doel is om de ervaring van skiërs op elk niveau te verbeteren.

Dat doen ze bijvoorbeeld met de Air Core Technology. Dat is een ski met luchtkamers in de kern. Het resulteert in een aanzienlijk lichter gewicht. Fischer ski’s met Hole Ski Technology hebben een uitsparing bij de tip. Dat vermindert trillingen en verbetert de luchtstroom. De Racetrack technologie maximaliseert de krachtoverdracht van de skiër naar de ski. Dat komt door een speciaal bindingssysteem, dat flexibiliteit en stabiliteit biedt.

Fischer ski’s voor heren en dames

De ski’s van Fischer vallen grofweg in drie categorieën:

  • Alpine ski’s (race ski’s, all mountain ski’s en freeride ski’s)
  • Nordic ski’s (langlaufen ski’s, skating ski’s en backcountry ski’s)
  • Touring ski’s

Elk soort ski is weer op te delen in een aantal modellen voor dames en heren. Speciaal gericht op de anatomie en skivoorkeuren van elk geslacht. Ski’s voor heren zijn vaak stijf, lang en breed. Dat maakt het mogelijk om krachtig te skiën, maar toch de balans te bewaren in verschillende sneeuwomstandigheden. Dames ski’s zijn vaak smal, flexibel en lichtgewicht. Geschikt om controle te houden en makkelijk bochten te maken.

Fischer ski’s op maat

Spreken de ski’s van Fischer jou aan? Of twijfel je ook over een ander merk? Niet elke ski past bij jouw lichaamsbouw, skiniveau en voorkeuren. Ontdek het perfecte paar voor jou in onze winkel. We nemen je tijdens onze afspraak mee door elk model. Samen kijken we welke ski het beste voldoet aan jouw wensen.

Wil je een complete set? Net zo handig. Ons specialisme reikt verder dan (Fischer) ski’s. We zoeken ook graag de beste skischoenen voor je uit. Die kunnen we zelfs op maat maken. Daardoor ben je verzekerd van de perfecte pasvorm. Skischoenen en ski’s kun je aan laten meten tijdens een afspraak. Daar nemen we graag de tijd voor. Zien we je snel?