Op maat gemaakte skischoenzolen bieden volop voordelen: dit zijn ze

skischoenzolen op maat

“Is dat nu nodig, skischoenzolen op maat?” Die vraag krijgen wij vaker van onze klanten. Wij kunnen je garanderen dat een skischoenzool op maat, ofwel custom zool, volop voordelen biedt. We zetten ze voor je op een rij, de pluspunten van de perfecte zooltjes op maat voor je skischoenen.

Dit zijn de voordelen van skischoenzolen op maat:

  1. Een betere pasvorm
  2. Meer steun aan je knieën
  3. Betere drukverdeling onder je voet
Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Skischoenzolen op maat verbeteren de pasvorm

Wist je dat 80% van onze klanten met hun enkelgewricht naar binnen toe staat? Dat kan ervoor zorgen dat je skischoenen niet lekker zitten. De pasvorm is niet juist: de binnenenkel drukt meer, je kuit geeft drukproblemen en je voorvoet zakt vaak naar buiten toe. Dit kan druk geven op je kleine teen.

Skischoenzolen op maat zorgen ervoor dat je hielbeen rechter gaat staan. Met skischoen zooltjes op maat los je deze drie problemen in grote lijnen op.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Skischoenzolen op maat bieden steun aan je knieën

Bovendien verhelp je met skischoenzolen op maat dat je knieën verkeerd draaien. Dat zit zo: wanneer je je enkelgewricht naar binnen draait, draait ook je knie naar binnen. Met een zool, die steun geeft, beweegt je knie alleen naar voren.

Doordat je knieën juist bewegen, blijft ook je heup op zijn plek. Dit bevordert je skicomfort.

(Tekst gaat verder onder de video)

Betere drukverdeling onder je voeten dankzij custom skischoenzolen

Met een skischoenzool op maat ondersteun je je voet. Hierdoor is je voet veel minder ‘moe’, ofwel belast. Met zolen voor je skischoenen heb je een betere drukverdeling onder je voeten.

Zo worden zolen op maat gemaakt

Het proces van skischoenen laten aanmeten behelst meer dan analyseren. Aan de hand van jouw voetgegevens kijken we naar de mogelijkheden van skischoen zooltjes op maat. Dat doen we omdat standaard inlegzolen vaak niet voldoende ondersteuning bieden tijdens skiën. Hier lees je meer over skischoenzolen op maat.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V