Pijn in je wreef na skiën? Deze tips helpen

Tintelen je tenen of heb je een branderig gevoel onder de bal van je voet wanneer je skiet? Of nadat je de sneeuw hebt getrotseerd? In dit artikel vertellen we wat je kunt doen aan pijn in je wreef door skiën, ook wanneer je net nieuwe skischoenen hebt gekocht.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Pijn aan je wreef tijdens het skiën

Heb je klachten tijdens of na het skiën door een hoge wreef, ook wel je voetboog? Het is de oorzaak van veel klachten in skischoenen. Dat komt doordat er tussen je middenvoetsbeentjes allerlei bloedvaten en zenuwen lopen. Hier komt druk op te staan wanneer je skischoenen niet de juiste pasvorm hebben.

Dit kan bijvoorbeeld gaan knellen, zeker wanneer je bloedvoeten aan de bovenkant van je wreef zitten. Dan kan een beetje druk al vervelend zijn.

Zere wreef door verkeerde houding

Een andere oorzaak van pijnklachten in of onder je wreef is een verkeerde houding, waardoor je je wreef optrekt in je skischoenen. Dit komt veel voor bij mensen die met hun billen naar achteren skiën. Dit is eenvoudig op te lossen door skilessen te nemen, waardoor je meer richting je tenen en vanuit je knieën gaat skiën.

Gelukkig zijn er ook tal van oplossingen om pijn aan je wreef tijdens en na het skiën te verzachten wanneer dit te maken heeft met je lichaamsbouw. Zo wordt het aanbod skischoenen steeds groter. Van skischoenen voor smalle voeten tot skischoenen voor brede voeten – en alles daartussenin. Ook kun je een skischoen op maat laten maken, zodat je geen last hebt van pijnklachten.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Pijn aan je wreef door het skiën

Oplossingen voor pijnlijke wreef

Wanneer je nieuwe skischoenen koopt, is het slim om erop te letten dat de minimale ruimte tussen je wreef en de kap van je skischoen ongeveer anderhalve vinger is. Heb je net nieuwe skischoenen gekocht, dan zijn er verschillende oplossingen om pijn in je wreef op te lossen.

  • Bootboard bijslijpen
  • Druk uit de tong halen
  • Skischoen oprekken

Onderin je skischoenen zit een bootboard met indicatoren. Het is mogelijk om deze indicatoren te slijpen, zodat je meer ruimte krijgt in je skischoen. Hiervoor geldt een maximum van 3 mm.

Druk wegnemen uit de tong van je skischoen

Daarnaast is het mogelijk om een stukje uit de tong van je skischoenen te halen, zodat je het drukpunt ‘verzacht’. Dit foam maken we dicht, zodat je wreef er niet tegenaan schuurt. Hierdoor krijg je meer flex in je skischoenen.

Het is ook mogelijk om je skischoen iets op te rekken, zodat je meer ruimte krijgt en je wreef minder belast wordt. We hebben een breed assortiment skischoenen met merken als NordicaTecnicaLangeHead en Salomon. Bij iedere skischoen kunnen we aanpassingen doen, zodat je skischoenen perfect bij jouw voeten passen.

Uitgelichte producten

Pijn in je wreef door te grote skischoenen

Zijn je skischoenen net iets te groot, dan schuift je voet naar voren in je skischoen. Hierdoor wordt de afstand tussen je wreef en het drukpunt van je skischoen lager, waardoor je eerder het gevoel hebt dat je skischoenen niet comfortabel zitten. Dit kunnen we verhelpen door de tong van je skischoenen dikker te maken. Dit voorkomt dat je voeten glijden in je skischoenen.

Heb je pijnklachten in je wreef of wil je voorkopen dat je last krijgt van tintelende tenen? Laat je dan goed adviseren door een expert. Niets is zo vervelend als skiën met pijnklachten!

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V