Skischoenen huren of kopen: 5x dit zijn de voor- en nadelen

Skischoenen huren of kopen: dit zijn de voor- en nadelen

Sommigen huiveren ervan: in de skischoenen van anderen stappen. Het is een van de nadelen van skischoenen huren. Ga je voor het eerst op wintersport of zijn je huidige skischoenen aan vervanging toe? We zetten de voor- en nadelen van skischoenen huren af tegen skischoenen kopen.

  1. Maatwerk
  2. Kosten
  3. Onderhoud
  4. Opslag
  5. Skiverhuur
Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Skischoenen kopen of huren?

Niets zit zo comfortabel als jouw eigen skischoenen. Wanneer je skischoenen laat aanmeten door een bootfitter of sportpodoloog zijn je skischoenen volledig op maat. Ze sluiten aan op jouw voeten, benen en enkels. Bootfitting is het specialistisch aanmeten van skischoenen. Het voordeel hiervan is dat skischoenen op maat de kans op klachten en blessures verkleinen. Hierdoor kun je volop genieten van je skivakantie.

Wanneer je skischoenen huurt, is de kans aanwezig dat je skischoenen past die niet comfortabel zijn of passen bij jouw wensen. Door intensief gebruik en verschillende voeten kunnen skischoenen hun spanning verliezen. Laat je daarom goed adviseren door een specialist. Je hebt ze de hele dag aan!

Wat is voordeliger: skischoenen huren of kopen?

Voor veel mensen is de aanschaf van skischoenen een drempel: je betaalt in één keer veel geld. Wanneer je huurt, kun je de kosten spreiden. Toch bespaar je geld wanneer je skischoenen koopt in plaats van huurt. Zeker wanneer je een aantal weken op wintersport gaat. Gemiddeld betaal je per week € 200,- voor materiaalhuur. Wanneer je 4 weken skiet, ben je net zoveel geld kwijt als voor eigen materiaal, waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Denk je na over onderhoud?

Het voordeel van skischoenen huren tegenover skischoenen kopen is het onderhoud. Wanneer je skischoenen huurt, is onderhoud vaak inbegrepen. Je betaalt geen servicekosten en je hoeft daardoor niet na te denken over het slijpen, waxen en controleren van je skischoenen. Of eventuele reparaties.

Hoe vervoer je je skischoenen?

Een ander voordeel van skischoenen huren is dat je geen dakkoffer of dakdrager nodig hebt om je skimateriaal mee te nemen. Dat scheelt je niet alleen ruimte, maar ook extra kosten. Zeker wanneer je vliegt naar je vakantiebestemming. Ook scheelt het in opslagruimte; je hoeft je skimateriaal nergens te stallen voor een groot deel van het jaar. Of mee te slepen van het verhuurpunt naar je vakantieoord.

Direct skiën of eerst nog passen?

Een van de voordelen van skischoenen kopen is dat je direct kunt genieten van je skivakantie. Je laadt de auto uit en trekt je skischoenen aan. Wanneer je skischoenen huurt, sta je vaak in een lange rij bij de skiverhuur. Bovendien is het gewenste model of de maat niet altijd beschikbaar. Hierdoor ben je meer tijd kwijt met het passen van verschillende modellen.

Skischoenen kopen of huren? Weeg de voor- en nadelen tegen elkaar af. Vind je het belangrijk dat skischoenen naadloos aansluiten op jouw wensen en niveau? Dan is het slim om skischoenen te kopen. Zeker wanneer je het ‘skivirus’ te pakken hebt, zijn de kosten gemiddeld lager dan wanneer je skischoenen huurt.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V