Hoelang gaat een skischoen mee?

Hoelang gaat een skischoen mee?

Hoelang gaat een skischoen mee? De levensduur van je skischoenen hangt af van verschillende factoren. In dit artikel leggen we je uit welke dat zijn.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Hoelang doe je met skischoenen?

De gemiddelde levensduur van je skischoenen is tussen de 60 en 80 skidagen. Maar een ding is zeker: hoe zuinig je ook bent op je skischoenen, vroeg of laat zijn ze aan vervanging toe. Dat heeft met verschillende factoren te maken, zoals:

  • De kwaliteit van je binnenschoenen
  • De kwaliteit van je buitenschoenen
  • De kwaliteit van je zolen in je skischoenen

Kwaliteit van je binnenschoenen

Hoelang gaan skischoenen mee? Dat hangt onder meer af van de kwaliteit van je binnenschoenen. Je binnenschoenen moeten optimale steun, comfort en flexibiliteit garanderen. Wanneer dit niet langer het geval is, heeft dat invloed op de levensduur van je skischoenen.

(Tekst gaat verder onder de video)

Kwaliteit van je buitenschoenen

Niet alleen je binnenschoenen hebben invloed op de levensduur van je skischoenen, maar ook je buitenschoenen. Wanneer deze slijten, bijvoorbeeld door zonnestralen, kunnen ze minder stijf worden. Hoe hoger het flex-getal, hoe steviger de schaal van de schoen is. Over het algemeen geeft een hogere flex ook meer energie terug. Het is dus belangrijk om in de gaten te houden of je buitenschoenen nog in goed staat zijn, zodat je skischoenen voldoende comfort bieden.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Kwaliteit van je zolen

Hoelang skischoenen meegaan, heeft ook te maken met de kwaliteit van je zolen. Wanneer je zolen versleten zijn, passen deze niet meer goed in je skischoenen. Met als gevolg dat je skischoenen niet meer de optimale skibeleving kunnen garanderen. Of, in het ergste geval, blessures en andere lichamelijke klachten kunnen veroorzaken. Met een skischoenzool op maat ondersteun je je voet. Hierdoor is je voet veel minder ‘moe’, ofwel belast. Met zolen voor je skischoenen heb je een betere drukverdeling onder je voeten. Zolen in je skischoenen, met name op maat gemaakte zolen, zijn belangrijk voor:

  • Een betere pasvorm
  • Meer steun aan je knieën
  • Betere drukverdeling onder je voet

Wil je zo lang mogelijk genieten van je skischoenen? Vergeet dan niet om ze te onderhouden. In dit artikel vertellen we je dat het beste kunt doen.

Zijn je skischoenen aan vervanging toe?

Zijn je skischoenen écht op? Wij hebben een compleet aanbod aan skischoenen met verschillende merken, zoals Nordica, Fischer en Atomic.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V