Nooit meer koude voeten met zoolverwarming voor je skischoenen!

zoolverwarming skischoenen

Dit artikel is eerder gepubliceerd door Fantastisch Oostenrijk.

Van den Berg Sport / Skischoen op Maat, in oktober heeft Fantastisch Oostenrijk een bezoek gebracht aan deze wintersportzaak om eindelijk van het probleem af te komen van koude voeten.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

(Tekst gaat verder onder de video)

‘Reden van ons bezoek is het laten opmeten van de voeten van iemand die tijdens de wintersport veel last heeft van koude tenen/voeten tijdens het skiën. Koude voeten kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, en om die oorzaak te vinden is de eerste stap om een bezoek te brengen aan een gespecialiseerde wintersportzaak.

Van den Berg Sport in Driebergen is zo’n gespecialiseerde wintersportzaak met als bijkomend voordeel dat de eigenaar van deze sportzaak gediplomeerd Podoloog is. Dus ook veel verstand heeft van voeten en bijkomende problemen.

De eigen skischoenen zijn mee gebracht om te controleren of dit de juiste ski schoenen zijn voor het type/model voet van de persoon met de klachten van koude voeten. In dit geval zijn de skischoenen na analyse van de voeten de juiste schoenen voor het type en vorm voet van betreffende persoon.

Skischoenen worden geleverd met een zool die gevormd is naar de gemiddelde voetvorm, en dit is vaak al het eerste probleem bij skischoenen want wie zijn of haar voet vorm is gelijk aan die van de gemiddelde voetvorm, bijna niemand. Doordat de zool niet de voetvorm volgt, kan er ruimte ontstaan op plekken onder de voet waardoor de grip in de skischoen niet optimaal is. Doordat de grip tijdens het skiën niet goed is kan het zogenaamde “klauwen” van de tenen ontstaan om toch de grip te krijgen in de skischoen.

Dit “klauwen” moet je zien als het aanspannen van de tenen om optimale grip in de skischoen te krijgen. Je kan je voorstellen dat door dit “klauwen” de bloedstroom in de voeten wordt verstoort waardoor koude voeten kunnen ontstaan.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Om nu een optimale pasvorm te krijgen van de skischoen, raad ik iedereen aan om zooltjes op maat te laten maken zodat het voetbed optimaal wordt ondersteund en dus maximale grip in de skischoen ontstaat.

De persoon die het hier betreft had al van deze op maat gemaakt zooltjes, maar ondank dat had deze toch nog steeds koude voeten tijdens het skiën. Omdat er verder geen afwijkingen aan de voeten te zien was, is besloten om toch nieuwe zolen te laten maken, maar om er nu ook verwarming bij in te maken.

Verwarmde zolen is natuurlijk een optie als er verder geen mogelijkheden meer zijn. Verwarmde zolen zijn er in verschillende soorten, en bij Van den Berg/ Skischoen op Maat werkt men eigenlijk met twee types. Eerste type is de vervormbare zool waar het verwarmingselement al is ingebouwd, en het type waar het verwarmingselement wordt ingebouwd nadat de zool is voorgevormd. Deze laatste variant is gebruikt in dit geval, en het tot stand komen van deze verwarmbare zooltjes is te zien in video bovenaan dit bericht.

Bij Van den Berg Sport /Skischoen op Maat is er voor ieder type voet wel een oplossing te bedenken zodat er pijn vrij geskied kan worden. Er is niks zo vervelend als skiën met koude op pijnlijke voeten. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om skischoenen te passen, of je nu huurt of koopt, de juiste pasvorm is van groot belang voor optimaal ski plezier.

Wees kritisch voor jezelf en als je na 5 minuten al drukpunten begint te voelen bij het passen van ski schoenen, neem dan geen genoegen met de gedachten dat het wel goed zal komen, dat wordt het vaak niet en is het een bron van ergernis en problemen. Kies skischoenen niet op de kleur maar op je ski niveau. Race skischoenen zien er vaak erg stoer uit, maar zijn erg stijf en zeker niet voor iedereen geschikt. Onthoud dat je met de skischoenen die je draagt niet 1 afdaling op wedstrijd niveau hoeft te skiën, maar er de hele dag comfortabel op moet kunnen skiën, en gemiddeld een week lang.

Laat je goed adviseren en neem de tijd om te passen. Mijn advies is om een goede wintersport speciaal zaak te bezoeken waar je goed advies krijgt. Ik raad iedereen Van den Berg Sport in Driebergen aan. Zeker als je voeten hebt die niet tot het gemiddelde behoren.’

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V