Wel of niet doen: skischoenen in de ‘oven’ – dit is onze ervaring

Ongeveer acht jaar geleden introduceerden Salomon en Atomic hun bootfit-concept met de oven. Het was een grote verkoophit: je had in dertig minuten een comfortabele skischoen. Wij delen onze ervaring.

Nadat wij een aantal jaar schoenen met dit concept onder de aandacht brachten en verkochten, begonnen ons een aantal dingen op te vallen.

  • Opvallend veel mensen merkten op dat de schoenen vóór het fitten níet slipte bij de hak. Daarna wel.
  • Uit onze testen bleek ook dat skischoenen die uit de oven kwamen slapper waren geworden in de voorwaartse flex.

Onze conclusie was dat de skischoenen, nadat ze in de oven zijn geweest, wijder en slapper waren geworden.

Zonder pijn de piste af

Heb jij de juiste skischoenen?

Nauwkeurige(re) meting

Wij zijn om die reden overgestapt naar een ander concept, waardoor wij nauwkeuriger een schaal van een skischoen kunnen aanmeten. En, als dat nodig is, deze plaatselijk aan te passen.

Bij enkeldruk is dat alleen de enkel, bij compressie op de kleine teen is dat alleen het gebied rondom de kleine teen. De rest van de schoen laten wij intact en precies zoals de fabrikant de pasvorm bedacht heeft.

Skischoenen op maat

Naast dat wijzelf fervent wintersportliefhebbers zijn, zijn we specialist op het gebied van skischoenen. We zijn sterk in maatwerk.