Wel of niet doen: skischoenen in de ‘oven’ – dit is onze ervaring

Skischoenen voor moeilijke voeten aanmeten

Ongeveer acht jaar geleden introduceerden Salomon en Atomic hun bootfit-concept met de oven. Het was een grote verkoophit: je had in dertig minuten een comfortabele skischoen. Wij delen onze ervaring.

Nadat wij een aantal jaar schoenen met dit concept onder de aandacht brachten en verkochten, begonnen ons een aantal dingen op te vallen.

  • Opvallend veel mensen merkten op dat de schoenen vóór het fitten níet slipte bij de hak. Daarna wel.
  • Uit onze testen bleek ook dat skischoenen die uit de oven kwamen slapper waren geworden in de voorwaartse flex.

Onze conclusie was dat de skischoenen, nadat ze in de oven zijn geweest, wijder en slapper waren geworden.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Nauwkeurige(re) meting

Wij zijn om die reden overgestapt naar een ander concept, waardoor wij nauwkeuriger een schaal van een skischoen kunnen aanmeten. En, als dat nodig is, deze plaatselijk aan te passen.

Bij enkeldruk is dat alleen de enkel, bij compressie op de kleine teen is dat alleen het gebied rondom de kleine teen. De rest van de schoen laten wij intact en precies zoals de fabrikant de pasvorm bedacht heeft.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Skischoenen op maat

Naast dat wijzelf fervent wintersportliefhebbers zijn, zijn we specialist op het gebied van skischoenen. We zijn sterk in maatwerk.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V