Nieuwe skischoenen inlopen: zo voorkom je blaren en blessures

nieuwe skischoenen inlopen

Wintersport. Het is het ultieme gevoel van vrijheid. Door een dik pak sneeuw voortbewegen, het liefst met de zon op je gezicht. Heerlijk! Totdat je tenen tintelen, je kramp krijgt onder je voetboog of je enkels branden. Voorkom je het door je skischoenen in te lopen? Niet echt, we vertellen je waarom.

Pijnlijke voeten na het skiën, je bent niet de enige. Voorkom blaren en blessures door de juiste skischoenen aan te schaffen. Kies je voor onze skischoenen op maat, dan doen we eerst uitgebreide voet- en meetanalyses. We zijn benieuwd wat voor schoenen jij zoekt, wat je skiniveau is en hoeveel kilo je weegt.

Zo laten we de schoenen perfect aansluiten op jouw lichaam. Reken je ze af, dan zijn we ervan overtuigd dat het goed zit. Daar mag je op vertrouwen.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Hoe kun je skischoenen inlopen?

Je nieuwe skischoenen inlopen, dat kun je doen door ze thuis al eens aan te trekken voordat je op wintersport gaat. Maar dat is niet helemaal hetzelfde. Als je skischoenen thuis inloopt, maak je een loopbeweging. Op de piste is dat eerder een standbeweging, je gaat door je knieën. Als je thuis bent, komt je enkel en hielbeen ook niet goed ver achter in de schoen. De pasvorm is echt anders, dan dat je er op skiet.

Ontdek je na je skivakantie dat je nieuwe skischoenen toch wel erg strak zitten? Geen zorgen. Dan kunnen we met kleine aanpassingen je skischoenen comfortabeler maken. Door middel van foamen, bijvoorbeeld.

Foamen is het vullen van een lege binnenschoen (zonder padding, ofwel vulschuim) met vloeibaar schuim. In dit schuim zit een zogeheten ‘uitharder’. Hierdoor stolt het schuim en neemt het de vorm van je voet aan, waardoor je meer comfort ervaart.

(Tekst gaat verder onder de video)

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Hoe worden skischoenen comfortabel?

Naast foamen zijn er nog tal van technieken die ervoor zorgen dat je skischoenen comfortabel zitten. We hebben de specialistische kennis in huis om ervoor te zorgen dat jouw skischoenen de perfecte pasvorm hebben. Dit noem je ook wel bootfitting: de specialisatie die gericht is op het aanmeten, aanpassen, samenstellen en op maat maken van skischoenen.

Daarbij is het wel goed om te vermelden dat je skischoenen strak mogen zitten. Compact maar comfortabel. Het is dus even zoeken naar de ultieme spanning tussen de sluitingen van je skischoen. Dat kun je thuis al testen, en daarbij eenzelfde soort bewegingen te maken die je tijdens wintersport uitoefent.

Koop de juiste skischoenen

Wil je geen voetklachten tijdens het skiën? Dan is het goed om de juiste skischoenen te kopen. De kans op blaren en blessures is daardoor kleiner. Wil je samen met een specialist, zoals een sportpodoloog, ontdekken hoe je nog meer comfort van je skischoenen hebt? Wij kunnen je daarbij helpen, denk aan een aangepaste zool.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V