Mijn skischoenen stinken – hoe kom ik ervan af?

Je skischoenen stinken, en niet zo’n beetje: bij het verlaten van het skigebied moet je de hele autorit je neus dichthouden. Je hebt geprobeerd om ze goed droog te krijgen en bij het skiën geurvreterzolen gebruikt, maar de stank gaat maar niet weg. Hoe zorg je er nu voor dat je definitief van die nare zweetgeur afkomt? De oorzaken van stinkende skischoenen, en wat je ertegen kan doen!

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

De oorzaak van stinkende skischoenen

Misschien had je al zo’n vermoeden hoe stinkende skischoenen ontstaan: dé oorzaak is namelijk vocht. Meer specifiek: vocht van transpiratie, afkomstig van je voeten (natuurlijk soms ook vermengd met gesmolten sneeuw). En als je skischoenen eenmaal nat zijn geworden, dan heb je eigenlijk altijd een probleem.

Het is dus zaak om de zweetschoenen zo snel mogelijk weer droog te krijgen, om bacteriën die de geur verspreiden geen kans te geven. Want als skischoenen eenmaal vies ruiken hebben we slecht nieuws voor je: je krijgt de nare geur er namelijk nooit écht uit. Maar er zijn wel oplossingen voor!

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Kan ik mijn skischoenen wassen?

De binnenschoenen van je skischoen reinigen door ze in de wasmachine te stoppen zou in theorie kunnen, maar dat raden we je af. Bij het wassen verliest de binnenschoen zijn vorm, waardoor je de volgende keer niet meer lekker skiet. Ook is de kans groot dat deze krimpt. Daarnaast kunnen de bijzondere materialen waar je skischoen uit bestaat, zoals kunststof, niet goed tegen wasmiddel.

Hierdoor gaat de isolerende werking verloren en dit zorgt ervoor dat je de volgende keer snel koude voeten krijgt bij het skiën. Daarnaast zal de waterdichtheid van je binnenschoen na het wassen sterk verminderen, dus heb je binnen de kortste keren natte voeten bij het skiën. Kortom: skischoenen wassen is niet aan te raden.

(Tekst gaat verder onder de video)

Wat is dan de oplossing voor vervelend ruikende skischoenen?

Er zijn eigenlijk twee mogelijke oplossingen voor stinkende skischoenen:

  1. De Therm-IC skischoenenföhn
  2. Een nieuwe binnenschoen

Therm-IC skischoenenföhn voor droge skischoenen

Allereerst kun je zorgen dat je binnenschoenen na afloop van je skidag zo snel mogelijk droog worden. Het droogmaken vermindert de groei van de bacteriën en daarmee ook de geur. Om dit voor elkaar te krijgen, hebben we bij Van den Berg Sport een speciale föhn voor skischoenen: de Therm-IC skischoenenföhn. Je zet deze simpelweg in je skischoenen en de föhn doet zijn werk.

Skischoenen stinken tips

Nieuwe binnenschoen: voorlopig geen stinkende skischoenen meer!

Ben je er voor drogen te laat bij, en geven je skischoenen al jaren een permanente vervelende geur af? Dan is een nieuwe binnenschoen voor je skischoen dé oplossing. Van den Berg Sport levert als enige in Nederland nieuwe binnenschoenen van elk denkbaar model skischoen. Dat bespaart flink in de kosten! Wist je trouwens dat binnenschoenen gemiddeld maximaal 7 à 8 jaar meegaan? Vanwege hygiënische en pasvorm redenen is het sowieso aan te raden om tegen die tijd je binnenschoen te vervangen. Je zult merken wat een verschil dit is!

Kies bijvoorbeeld voor de speciale Nordica binnenschoenen met kurk. Het natuurlijke materiaal ademt en zorgt voor fris ruikende voeten, wintersport na wintersport.

Skischoenen stinken tips

Skischoenopmaat.nl: kom langs in de winkel!

Bij Skischoenopmaat meten wij niet alleen ieder persoon individueel perfect passende skischoenen aan. Ook geven we je graag advies over de nieuwste producten van mooie skimerken zoals Nordica, Lange en Atomic.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V