Wanneer zijn skischoenen aan vervanging toe? Dit is het antwoord

Wanneer zijn mijn skischoenen aan vervanging toe

Niets zit zo lekker als je oude, vertrouwde skischoenen. Toch moet je ze na een tijdje vervangen, omdat ze ‘op’ zijn, anders zitten of stuk gaan. Maar wanneer is ‘na een tijdje’? Wanneer zijn je skischoenen aan vervanging toe?

Wanneer is het verstandig om je oude skischoenen te vervangen? Vier factoren spelen een rol:

  1. De pasvorm van je skischoenen verandert
  2. Het gewicht van skischoenen verandert
  3. Het materiaal van skischoenen verandert
  4. Het schuim in je skischoenen slijt
Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Skischoenen vervangen omdat pasvorm verandert

Moderne skischoenen worden gemaakt op basis van data. Dat moet je zo zien: in winkels kun je je voeten laten meten. Deze gegevens zijn ideaal voor de verkoper om je voeten te kunnen ‘lezen’, maar zijn minstens zo handig voor fabrikanten van skischoenen.

Met deze gegevens worden skischoenen gemaakt die nóg lekkerder zitten en het skiplezier verhogen. De pasvorm gaat omhoog, het verandert (in positieve zin).

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Moderne skischoenen hebben een ander gewicht

Vergelijk je je skischoenen van tien jaar geleden met skischoenen van nu, dan merk je dat niet alleen de pasvorm is veranderd maar ook het gewicht. Skischoenen worden steeds lichter. Om je een voorbeeld te geven (zie video): dat kan je per voet 700 gram schelen. Reken maar uit: 1,4 kilo in totaal waarmee je niet hoeft te ‘sjouwen’.

(Tekst gaat verder onder de video)

Skischoenen vervangen omdat het materiaal verandert

Het materiaal van moderne skischoenen is ook anders in vergelijking met ‘oude’ modellen. Het materiaal is veel flexibeler geworden. “Het is een soort stuiterbal”, beeldt Gert in de video uit. Hierdoor krijg je energie terug in plaats van dat het je energie kost om te bewegen. In andere woorden: “Nieuwe skischoenen skiën veel soepeler.”

Uitgelichte producten

Vergeet niet dat het schuim in skischoenen slijt

Hoe lang gaat een skischoen mee? “Moet ik mijn skischoenen ook vervangen als ik ze maar één keer per jaar gebruik?”, vraagt Gert zich in de video af. Ja! Het schuim in de binnenschoen slijt ook wanneer je ze niet gebruikt.

Tijd is hierin een boosdoener. “Na een tijdje zijn de luchtbubbels, die je zou moeten isoleren, weg”, legt Gert uit. De binnenschoen van je skischoen wordt hierdoor harder. Dat zit niet prettig.

Twijfel je om je skischoenen te vervangen? Een ding is zeker: je voelt pas écht verschil wanneer je een nieuw paar past.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V