Hoe ontstaan dove of tintelende tenen in de skischoenen?

Dove of tintelende voeten in je skischoenen

Onze sportpodoloog heeft veel kennis over voetklachten die naar voren komen bij het dragen van skischoenen, zoals dove of tintelende tenen. We leggen graag de oorzaken voor je uit.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

De boosdoener: overbelaste voorvoet

Dove tenen, brandend of zeurend gevoel onder de midden voet-teengewrichten (MPT gewrichten) kan duiden op een overbelaste voorvoet  (in medische termen pes planus transversus). Doordat de voorste voetboog doorzakt, kantelen de kopjes van de gewrichten tegen elkaar en knellen de bloedvaten die tussen de gewrichten lopen af.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Overbelaste voorvoet door zenuwbeknellingen

Tintelende en stekende pijnen in de tenen zijn het gevolg van zenuwbeknellingen. Ook hier kantelen de kopjes van de middenvoet-teengewrichtjes tegen elkaar en ook hier is de voorste voetboog doorgezakt. Men spreekt hiervan Mortonse neuralgie.

Hoe kom je af van die tintelende tenen in je skischoen?

Een doorgezakte voetboog herstelt niet vanzelf, maar moet geholpen worden met een goede stabiele skischoenenzool met een voorvoet ondersteuning die de bloedvaten of de zenuwbeknelling ontlast. Het probleem zit veelal niet in je skischoenen maar in de voeten zelf.

Middels een totale voetanalyse proberen we de oorzaak van de pijnklachten te traceren. Hierin wordt ook de breedte (compressiedruk), lengte, wreef hoogte en de flex van je skischoen in meegenomen. Lees meer over onze aanpak.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V