Skischoenen die knellen?

Skischoenen voor elk voettype

Ken je dat gevoel? Dat je skischoenen op zich qua lengte wel goed zitten, maar dan toch op allerlei andere plekken weer knellen. Dat betekent toch niet meteen dat je dan maar een maat groter moet kopen? Niet alle voeten zijn hetzelfde natuurlijk. Toch geldt dat vaak wel voor de skischoenen die je in sportzaken vindt. Het is nog net geen ‘one size fits all’, maar het is niet vreemd dat zo’n standaard skischoen niet in één keer heerlijk zit.

Een hoge wreef, een wat bredere kuit of juist wat plattere voeten? Er kunnen meerdere oorzaken zijn waardoor je skischoen kan knellen. Gelukkig zijn er goede oplossingen voor!

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Mijn skischoen knelt, en nu?

Zoals we al schreven, er kunnen heel veel verschillende redenen zijn waardoor skischoenen kunnen gaan knellen. Een veel voorkomende klacht is bijvoorbeeld dove of tintelende tenen in skischoenen. Of skischoenen die knellen bij de kuit, of juist bij het scheenbeen, ook heel erg pijnlijk. Een knellende schoen kan niet alleen het plezier van een skivakantie bederven, het kan ook zorgen voor ernstige en langdurige blessures wanneer er niet adequaat op gereageerd wordt. Het is dus belangrijk om met knellende skischoenen eens een bezoekje te brengen aan een specialist.

Ontdek dat er een oplosing is

Bij Van den Berg Sport in Driebergen observeren we en zien we de problemen, ontdekken we de oorzaak, maar bedenken we ook de best mogelijke oplossing! Onze gecertificeerde bootfitter en sportpodoloog neemt graag de tijd om eens te ontdekken waar het nou precies knelt bij je skischoen. Met onze apparatuur nemen we alles goed door, meten we de exacte afmetingen van je voet en been zodat we exact weten wat er nodig is bij een skischoen op maat, een oplossing die perfect past.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Maak een afspraak

Knellende skischoenen zijn vervelend, maar dat hoeft niet het einde te betekenen van je skivakanties. Wij denken in oplossingen. Maak een afspraak bij onze bootfitter, of bij onze sportpodoloog. Bij ons zijn alle disciplines gewoon onder één dak. Zo weet je zeker dat er geen ruis op de lijn zit en dat wat onze spoprtpodoloog meet wordt omgezet in een skischoen die perfect aansluit bij dat wat je voeten en benen nodig hebben. Via onze website boek je eenvoudig een tijd in de agenda. Liever even bellen? Dat kan ook! Bel naar 0343 513 773, we helpen je graag en goed verder!

Van knellende naar perfect passende skischoenen

We gaan ons uiterste best doen om ervoor te zorgen dat je skischoenen hebt die als gegoten zitten. Lang genoeg voor je voeten, dat sowieso, maar daarnaast ook breed of juist smal genoeg voor je tenen en kuiten. Geen knellende tenen of krappe kuiten meer dus, maar een heel comfotabel zittende skischoen! We meten en regelen net zolang tot we zeker weten dat je met een gerust hart pijnvrij kunt gaan skieën. Onze klanten bevelen ons dan ook van harte aan. Eén van de reacties:

‘Sinds 2 ski seizoenen heb ik maatwerk schoenen. Ik heb brede voeten en daardoor nooit goed passende schoenen. Nu trek ik ze ’s morgens aan en ’s avonds uit. Ik had dit eerder moeten weten.’

Lees meer op onze referentie pagina.

Een skischoen op maat, kom langs in de winkel!

Bij Skischoenopmaat meten wij niet alleen ieder persoon individueel perfect passende skischoenen aan. Ook geven we je graag advies over de nieuwste producten van mooie skimerken zoals Nordica, Lange en Atomic. Ben je op zoek naar nieuwe skischoenen of skistokken voor het volgende seizoen of heb je andere sportieve vragen? Kom dan naar de winkel in Driebergen en we adviseren je graag!

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V