5 veel voorkomende klachten tijdens het skiën

klachten skiën

Niets is vervelender dan tijdens je skivakantie pijn of problemen met je skischoenen te hebben. Hieronder zetten we de meest voorkomende klachten voor je op een rij, of bekijk per klacht:

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Koude voeten tijdens het skiën

Oorzaken van koude voeten kunnen zijn;

  1. Slecht passende schoenen waarbij men de schnallen te strak dicht maakt.
  2. Te oude schoenen waarvan de isolatiewaarde van de binnen schoen is teruggelopen.
  3. Slechte doorbloeding door vaatproblemen

Oplossingen zijn skizolen en binnenschoenen met verwarmingselementen of een goed passende skischoen.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Pijn aan je enkel

Een vergroot enkelbot kan behoorlijk veel pijn veroorzaken, maar ook een “normaal” enkelbot, dat niet in de speciaal gecreëerde ruimte van de binnenschoen valt, kan veel last veroorzaken. Lees ook onze blog over skischoenen die pijn aan je enkel oplossen. Bij een platvoet zit de enkel positie vaak lager en bij een holvoet vaak hoger.

Pijn aan de zijkant van je voet

Brede voeten of een kleine teen die slecht kan bewegen kunnen bij nauw sluitende schoenen druk of uitstralings pijn veroorzaken. Door de skischoen op de pijnlijke plaats breder te maken of de binnenzool aan de passen kunnen veel van deze problemen verholpen worden.

Zere- dove of tintelende tenen

Zere tenen tijdens het skien is een vaak voorkomende klacht. De oorzaak zit of in een niet passende skischoen of in een zenuw beknelling in de voorvoet. Hiervoor is podologisch onderzoek nodig. In  veel gevallen  kunnen we een skizool maken waarbij we de zenuw ontlasten.

Pijn aan je scheenbeen

Pijn aan je scheenbeen tijdens het skien wordt vaak veroorzaakt door een schoen die te groot  is.  Ook kan een slecht passende tong van de skischoen pijn aan je scheenbeen veroorzaken.

De oplossing kan zijn een passende skischoen of een gelpad voor je scheenbeen.

Gratis een afspraak maken

Hoewel deze klachten natuurlijk vervelend zijn, is het goede nieuws dat wij u van de meeste klachten af kunnen helpen. Maak online een afspraak of bel ons op 0343 513 773. Dan kunnen we u vertellen welke oplossingen er zijn voor uw probleem.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V