Wat neem je mee op wintersport? Dit moet je niet vergeten

Wintersport

Ik ga op wintersport en ik neem mee… Euh, wat eigenlijk? Als specialist gaan wij al járen op skivakantie. Inmiddels weten we precies wat je nodig hebt om de besneeuwde Alpentoppen te trotseren. We delen met je wat je niet moet vergeten. Van tolvignet tot ski’s op maat.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Belangrijke (verzekerings)documenten

Wat moet mee op wintersport? Natuurlijk je paspoort, pinas en tickets. Maar vergeet ook je verzekeringsdocumenten niet. Hoe ben je nu verzekerd? Valt daar een wintersportvakantie onder? Wat als je de reis onverhoopt moet annuleren? Check van tevoren waar je recht op hebt en of dat is wat je wil. Ligt misschien voor de hand, maar is toch iets wat vaak wordt vergeten.

Tolvignet en pechhulp

Ga je naar Oostenrijk of Zwitserland? Dan heb je een tolvignet nodig om de wegen op te mogen. Wanneer je bezig bent met de voorbereidingen, kan dit er nog wel eens bij inschieten. Maak ook je auto klaar voor winterse omstandigheden. Een wintercheck bij de garage kan geen kwaad. En zorg voor een gevarendriehoek, sneeuwketting en ijskrabber bijvoorbeeld. Krijg je pech? Dan is een isoleerdeken, EHBO-doos en zaklamp geen overbodige luxe.

Skischoenen en ski’s op maat

Ben je vorig jaar naar huis gegaan met de gedachte: ‘Volgend jaar géén pijnlijke scheenbenen, tintelende tenen of koude voeten alsjeblieft’? Gun jezelf skischoenen op maat en ga de piste op zónder al die vervelende klachten.

Wij weten precies welke skischoenen én ski’s het beste bij jou passen. Dat bepalen we aan de hand van allerlei analyses. Als je het hebt over ‘Wat moet ik meenemen op wintersport?’ dan zijn de juiste skischoenen een essentieel onderdeel van je paklijst, wat ons betreft. Twijfel je tussen het huren en kopen van skischoenen? We zetten de voor- en nadelen op een rijtje.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

(Tekst gaat verder onder de video)

Overige wintersportuitrusting

Wat draag je op wintersport? Naast de juiste skischoenen, ski’s en skistokken, heb je ook een skibroek, -jas en -sokken nodig. Je kunt het beste laagjes aantrekken. Als je net begint, is het nog fris. Zodra je lekker op gang bent, krijg je het algauw warm. Thermo-ondergoed, een isolatielaag van fleece of dons, skibroek en jas biedt uitkomst. Met een skibril bescherm je jezelf tegen de felle zon, wind en opstuivende sneeuw.

Vroeg jij je af: ‘Wat moet ik niet vergeten op wintersport?’ en kom je erachter dat je vrij veel mist? Je hoeft niet alles nieuw te kopen. Van huis kun je prima een muts en handschoenen meenemen. Zorg er wel voor dat deze waterdicht zijn.

Persoonlijke verzorging en gezondheid

Naast de gebruikelijke toiletspullen, is er nog iets wat je niet moet vergeten op wintersport. Zonnebrandcrème. Zeker als je voor het eerst gaat skiën, heb je misschien niet door dat dit noodzakelijk is. Hoe hoger je de bergen in gaat, hoe feller de zon. De uv-straling is sterk genoeg, om je huid te laten verbranden. Neem dus een tubetje zonnebrand én aftersun mee. Er zijn speciale crèmes voor wintersport. Deze zijn vetter dan de zomervarianten, waardoor ze niet bevriezen op je huid.

En neem je medicatie mee? Voor sommige medicijnen heb je een verklaring nodig in het buitenland. Doe daar vooral even research naar.

Zonder zorgen op wintersport

Ben je ervan overtuigd dat je nieuwe skischoenen nodig hebt? Dan zien we je graag in onze winkel! Kom gerust ruim op tijd, zodat je zonder zorgen op wintersport kunt. Vanaf september is onze winkel klaar voor het nieuwe seizoen. Zien we je dan?

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V