5 redenen waarom wintersport leuker is dan zomervakantie

Wintersport

Als je ’s ochtends het gordijn van je hotelkamer opentrekt. Wat hoop je dan te zien? Besneeuwde bergtoppen óf een hagelwit strand? Dat wij enthousiast zijn over wintersportvakantie, steken we niet onder stoelen of banken. We geven je vijf redenen waarom wintersport leuker is dan zomervakantie.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Doe het alleen al voor het uitzicht

Er is niets zo magisch als uitkijken over besneeuwde bergtoppen. Je voelt jezelf on top of the world. Met elke bocht die je maakt, neemt je zelfverzekerdheid toe. Maar: ‘Dit biedt een zomervakantie in Oostenrijk toch ook?’ zou je kunnen denken. Toch overtreft niets de frisse berglucht, waar je je longen vol mee zuigt. Het geluid van knisperende sneeuw onder je voeten. Het kollossale gebergte dat opdoemt na elke bocht. De ijzige kou, gevolgd door een gezellige après-ski. Ervaar het zelf eens, zouden wij zeggen.

Panda-oogjes tussen de bergtoppen

Wordt het dit jaar wintersport óf zonvakantie? Het lijkt een onmogelijke keuze. Maar niets is minder waar. Ga je op wintersport, dan combineer je het beste van twee werelden. Het geknisper van verse sneeuw mét veel zonuren. Beter kan niet. Je kunt tussen de bergtoppen zelfs verbranden. Ja, écht. Zo erg, dat je beter je skibril af en toe af kunt zetten. Anders krijg je van die panda-oogjes, weet je wel.

Voorpret met ski’s en skischoenen op maat

Wat écht niet kan ontbreken op jouw skivakantie? Een goed paar skischoenen en ski’s. Daar is geen twijfel over mogelijk. We beloven je: daarmee beleef je een wintersportvakantie als nooit tevoren. Er gaat niets boven het gevoel van skischoenen en ski’s die écht lekker zitten. Waarmee je je zelfverzekerd de piste af kunt. Laat de voorpret maar beginnen!

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Gezonde blos en verwarde haardos

Heb jij ook zo’n hekel aan het inpakken van je koffer? Al die setjes kleding, voor elke weersomstandigheid één. Ga je op wintersport, dan hoef je daar niet over na te denken. Je neemt je favoriete skioutfit mee, en that’s it. Veel moeite doen voor je uiterlijke vertoning, heeft toch weinig zin. Na een dag op de piste, ziet iedereen er hetzelfde uit. Compleet met gezonde blosjes op de wangen en verwarde haardos. Je omkleden voor de après-ski? Ook dat is niet nodig. Je stapt zo de berghut in.

Niets zo gezellig als de après-ski

Niet is zo gezellig als de après-ski. Daar kan geen zonvakantie tegenop. Het is de perfecte afsluiting van een dag op de piste. Heerlijk bijkomen onder het genot van een lekker drankje en Oostenrijkse delicatesse. Weet jij nog precies hoe die apfelstrudel met vanillesaus smaakte? Dankzij de uitgelaten stemming van andere gasten loopt de temperatuur vanzelf op. Daarvoor hoef je niet naar het zonnige zuiden.

Anders dan in Nederland, begint de après-ski niet laat. Juist aan het begin van de middag. Zo sta je ‘s ochtends vroeg weer fris en fruitig op de latten. Ook omdat je ’s nachts slaapt als een roos, met dank aan de gezonde berglucht en de rustgevende invloed van de natuur.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V