Skiën met kerst? Deze gebieden zijn sneeuwzeker!

Kerstboom

Ga jij ieder jaar skiën met kerst? De beste start van de winter! Skidorpen zijn verlicht, overal hangt een gezellige sfeer en het dikke pak sneeuw geeft je direct een kerstgevoel. Maar waar ben je verzekerd van een witte kerst? We zetten de beste plekken om te skiën met kerst op een rijtje.

Het wintersportseizoen loopt van eind november tot begin maart. De schoolvakanties zijn favoriet. Veel Nederlanders zoeken het hogerop in de kerstvakantie. Skiën met kerst, maar ook skiën tussen kerst en oud en nieuw, is erg in trek. Dat is niet zonder reden. Glühwein, kerstmarkten, paardensleeritten: het maakt jouw wintersportvakantie extra speciaal.

De kerstvakantie valt in het hoogseizoen in de Alpen. Je krijgt daardoor wel te maken met verkeersdrukte, wachttijden en hogere prijzen. Daarnaast tref je niet overal met zekerheid een wit berglandschap aan. Het weer kan wisselvallig zijn. Kies van een sneeuwzeker gebied, om dat natuurschoon niet te moeten missen.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Kerst skiën in Oostenrijk

Wist je dat ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’ ontstaan is in het Salzburgerland? Joseph Mohr schreef het wereldberoemde lied. Nog steeds vind je in Oostenrijk veel kersttradities. Overal zie je kerstmarkten, -stallen en zoete lekkernijen.

Oudjaarsavond, of Silvesteravond in Oostenrijk, wordt gevierd met lekker eten en leuke evenementen. De restaurants zitten normaliter bomvol. Wil je graag uitkijken over besneeuwde bergtoppen? Ga dan kerst skiën in Oostenrijk in Sölden, de Arlberg of het Zillertal. Deze skigebieden behoren tot de beste in Oostenrijk. Ze staan bekend om hun hoge ligging en sneeuwzekerheid.

Skiën in Frankrijk met kerst

Skiën in Frankrijk met kerst is sneeuwzeker én zonnig. Met dank aan superhoge pistes en de ligging in Zuid-Europa. Aanraders voor het hele gezin zijn skigebieden Galibier-Thabor en SuperDévoluy & La Joue du Loup. In Trois Vallées, Tignes-Val d’Isére en Les Sybelles geniet je van een prachtig winterlandschap én romantische kerstdorpjes.

Ook skiën in de Vogezen met kerst maakt indruk. Juist omdat de Vogezen niet zo hoog zijn als de Alpen, ski je tussen de besneeuwde dennenbomen door. Als dat geen kerstgevoel geeft.

In Frankrijk kennen ze geen Tweede Kerstdag. Op Kerstavond gaan Fransen naar de kerk en genieten ze van een uitgebreide maaltijd. Met traditiegetrouw de kerststronk (Bûche de Noël) als nagerecht. Lang en uitgebreid tafelen doen de Fransen opnieuw op Oudejaarsavond: Le Réveillon.

Skiën in Scandinavië met kerst

Echte winterse avonturen beleef je in Scandinavië. Een knapperend haardvuur, opgetuigde kerstboom en sneeuwschoenwandeling maken jouw wintersport compleet. De kans op het Noorderlicht zien, maakt jouw Oud en Nieuw extra bijzonder. Het overtreft elke vuurwerkshow die je ooit bekeken hebt.

Uitgestrekte skivlaktes vind je in Scandinavië niet, maar sneeuwzekerheid krijg je wel. Zo hoog in het noorden, geniet je van een megalang skiseizoen. Dat loopt tot begin mei. De meeste skigebieden liggen niet erg hoog (maximaal 1200 meter), maar vanaf eind november loop je al wel in verse sneeuw.

Wil je skiën in Noorwegen met kerst? Trysil is een groot alpine centrum, bij Strandra ski je met uitzicht op een fjord en Myrkdalen is een onbekende parel. Liever skiën in Zweden met kerst? Dan kun je je lol op in Åre, het grootste skigebied van Scandinavië, of Branäs, perfect voor families.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Skiën in Duitsland met kerst

Het meest dichtbij skiën met kerst? Dat doe je in Duitsland! Het is wel een wintersportbestemming, waar je niet overal verzekerd bent van sneeuw. Natuurlijk is de kerstmarkt in Winterberg erg gezellig, maar de kans dat er dan precies witte vlokken uit de hemel vallen, is niet zo groot. Wél zeker daarvan zijn? Rijd dan door tot in de uitlopers van de Alpen, in het zuiden van Duitsland.

Skiën in Duitsland met kerst kun je bijvoorbeeld in Berchtesgaden. Dat bestaat uit zes kleinere gebieden, waaronder Jenner. Duitsers zelf zijn veelal thuis met kerst. Ze vieren het uitgebreid met de hele familie. Daarna komt een eventuele skivakantie ter sprake.

Skiën in Zwitserland met kerst

Sportieve feestdagen vier je in Zwitserland. Het betekent prachtige bergpanorama’s, honderden pistekilometers en sfeervolle skidorpen. Dankzij de hooggelegen skigebieden, tref je op veel plekken een wit landschap aan. In Zermatt ski je tot wel 4000 meter. Ook skigebied Saas-Fee ligt rond die hoogte.

Ga je skiën in Zwitserland met kerst, schuif dan zeker aan bij een kaas- of vleesfondue. Dat kan zelfs in de tram, trein of schip. Ook Zwitserse steden zijn magisch mooi in deze tijd. Op Oudejaarsavond gaan Zwitsers met rammelende koeienbellen de straat op en steken ze vuurwerk af.

Comfortabel skiën met kerst

Kijk jij reikhalzend uit naar de feestdagen? Skiën met kerst is een belevenis op zich. Pisteplezier heb je in elk land, maar wel enkel met de juiste uitrusting. Sta veilig en comfortabel op de latten met ski’s en skischoenen die bij jou passen. Maak een afspraak met onze specialist, om deze uit te zoeken.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V