Skiën op een vulkaan of James Bond filmdecor: dit zijn 5 bijzondere skigebieden

Ga jij elk jaar naar de Oostenrijkse Alpen? Of zoef jij geregeld van de Duitse skipistes? Breng jouw wintersportvakantie naar een next level. Ontdek 5 bijzondere skigebieden in de wereld. Van skiën op een vulkaan tot James Bond filmdecor. Je zult het maar meegemaakt hebben!

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Etna, Sicilië

Wist je dat de Etna de meest actieve vulkaan van Europa is? De laatste uitbarsting vond plaats in 2019. Vrij recent dus. Maar de echte skifanaten laten zich daardoor niet afschrikken. Zij zetten voet op de flanken van de Etna. Je kunt er namelijk práchtig skiën. Van november tot april.

Er zijn twee skigebieden aan de oostkust van Sicilië: Etna noord en zuid. Het zijn de kleinste, maar ook de meest bijzondere skigebieden van Europa. De vulkanische activiteiten geven een adrenalinekick. Je trotseert mystieke rookpluimen, terwijl je van een adembenemend uitzicht geniet. In de verte zie je de zee liggen. Skiën op de Etna is voor de durfals!

Hermon, Israël

Er is geen land zo veelzijdig, als Israël. Binnen twee uur rijd je van de uitgestrekte woestijn naar besneeuwde bergtoppen. De Hermonberg ligt in het grensgebied van Libanon, Syrië en Israël. Het is met 2.814 meter de hoogste berg van het land. Je kunt er zo’n vijftig dagen per jaar skiën. Meestal tussen januari en maart. Met 45 km aan pistes is er genoeg skiplezier!

Tiffindell, Zuid-Afrika

Sta jij te popelen om de ski’s weer uit de kast te trekken? Waarom wachten, als je ook in de zomer kunt skiën! Bijvoorbeeld in Zuid-Afrika. Daar zijn de seizoenen precies omgedraaid. In skigebied Tiffindell ski je op 2.700 – 3.000 meter hoog. Je kunt er skiën van juni tot september. Helaas raak je wel snel uitgekeken op deze piste, die maar 2 km lang is. Gelukkig zijn er ook nog genoeg andere avonturen in Zuid-Afrika te beleven.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Cortina, Italië

Waar denk jij aan bij Cortina? Het wintersportoord in de Dolomieten roept niet direct bepaalde associaties op. Totdat je het ziet. Het Italiaanse dorp is een geliefde filmlocatie. Veel grote producties zijn er opgenomen. Cortina vormt bijvoorbeeld het decor voor de James Bondfilm ‘For your eyes only’ en filmklassieker ‘The Pink Panther’.

Cortina d’Ampezzo ligt in het hart van de dolomieten. Het is een luxe en uitgebreid skigebied. In de omgeving vind je 120 km aan pistes. Je skiet er van november tot april. Psst.. je kunt zelfs verblijven in het Miramonti Majestic Grand Hotel, waar acteur Roger Moore overnachtte.

Shiga Kogen, Japan

Ben je wel eens toe aan iets anders? Verruil apfelstrudel voor sushi. Bestek voor stokjes. Après-ski voor karaoke. Et voilà, je bent gearriveerd in Japan. Daar vind je ruim 600(!) bijzondere skigebieden – meer dan elk ander land. Het grootste skigebied is Shiga Kogen. Japan profiteert van véél sneeuwval. Er komt geen sneeuwkanon aan te pas. Daar kunnen Europese skilanden alleen maar van dromen. Net als van de grondig geprepareerde pistes, moderne faciliteiten en grote gastvrijheid. Japan heeft een hoge standaard!

Waar je ook gaat skiën, je hebt wel een goede uitrusting nodig. Eentje die bij jou past. Laat dat nou net onze specialiteit zijn. Wij maken skischoenen op maat en weten alles van ski’s. Profiteer van onze kennis: maak een afspraak in de winkel!

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V