5x de beste skigebieden in Oostenrijk

Skigebieden Oostenrijk

Ga je op wintersport? Zet dan Oostenrijk staat hoog op je lijstje. Het is een waar winterwalhalla. Dat is niet zonder reden. Er zijn meer dan 120 skigebieden in Oostenrijk. Het is onmogelijk om deze allemaal door te nemen, maar wij sommen de 5 beste skigebieden in Oostenrijk voor je op.

Tweederde van Oostenrijk bestaat uit de Alpen. Een indrukwekkende bergketen met héél véél skigebieden. Oostenrijk is zo’n fantastisch skiland, vanwege de sneeuwzekere skigebieden, fijne voorzieningen en levendige après-ski. De deelstaat Tirol is het meest populair als wintersportbestemming. Maar ook Vorarlberg en Salzburgerland ontvangen elk jaar veel skifans, ook uit Nederland.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

 

Ski Arlberg

  • 305 km aan pistes
  • 300 tot 2.806 meter hoogte
  • Op de grens van Tirol en Vorarlberg

Het grootste skigebied in Oostenrijk? Dat is ski Arlberg. Het ligt op de grens van Tirol en Vorarlberg. Je vindt hier méér dan 300 km aan piste. Het skigebied in Oostenrijk staat bekend om schoonheid en sneeuwzekerheid. Het is een ‘Schneeloch’, een omgeving waar meer sneeuw dan gemiddeld valt.

Ski Arlberg is als skigebied in Oostenrijk volledig verbonden. Via bijna 90 skiliften kun je omhoog. Zowel de beginnende als ervaren skiër haalt hier zijn hart op. Er zijn naast de reguliere piste, ook freeride routes. Je kunt volop off-piste gaan.

 

Ski Zillertal 3000

  • 202 km aan pistes
  • 630 tot 3250 meter hoogte
  • Centraal gelegen in Tirol 

In het Zillertal valt altijd wat te beleven. Ga je op skivakantie naar Oostenrijk, dan is hier voor iedereen wat wils. Van sportieveling tot après-ski liefhebber. Het skigebied van Mayrhofen-Finkenberg-Lanersbach bestaat uit twee delen. De Ahorn voor de beginnende en de Penken voor de gevorderde skiër. De steilste zwarte piste in Oostenrijk? Die vind je in Penken. Daar daal je maar liefst 78% af.

Achter in het Zillertal begint het Tuxertal. Het hoogtepunt, letterlijk en figuurlijk, is de Hintertuxer Gletscher. Daar ligt 365 dagen per jaar sneeuw en kun je ook in de zomer al op de latten staan. Start je aan de dalafdaling? Dat is met zijn 12 kilometer één van de langste in Oostenrijk. Ben je het skiën na een dag zat? Kom bij in de gezelligste après-ski van Oostenrijk: het dorpje Gerlos.

 

Sölden

  • 144 km aan pistes
  • 350 tot 3.340 meter hoogte
  • In het zuiden van Tirol

Ben je op zoek naar het beste skigebied in Oostenrijk? Sla Sölden zeker niet over. Dit skigebied in Oostenrijk staat bekend om het WK Alpine Skiën. Niet gek, want Sölden beschikt over drie bergen van meer dan 3.000 meter hoog, de BIG3. Vanaf de Schwarze Schneide leg je in 15 kilometer 1900 hoogtemeters af naar beneden. Een skigebied in Oostenrijk voor skiërs met lef dus.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

 

Serfaus-Fiss-Ladis

  • 214 km aan pistes
  • 200 tot 2.828 meter hoogte
  • In het westen van Tirol

Ga je met de kids op wintersport? Dan is het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis een perfecte uitvalsbasis. Het is één van de meest kindvriendelijke skigebieden in de Alpen. De hele familie kan zich uitleven in de kinderlanden, funparks en skischolen gericht op de kleinsten onder ons. Dit skigebied in Oostenrijk heeft veel zonuren en veelzijdige pistes. De 214 km piste is verdeeld in 58% rood, 22% blauw en 13% zwart.

 

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental

  • 270 km aan pistes
  • 620 tot 1957 meter hoogte
  • In het oosten van Tirol

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is één van de grootste skigebieden in Oostenrijk. Net onder de Duitse grens geniet je van 270 km aan pistes, 83 liften en 80 berghutten. Er zijn vooral rode en blauwe pistes, maar je vindt er ook de steilste afdaling van het land. Vanaf de Choralpe daal je 80% af, via de zwarte piste 112. SkiWelt is een wat lager skigebied in Oostenrijk, maar wel sneeuwzeker. Dat komt door het grasland, waardoor er maar minimaal 30 cm sneeuw nodig is om te kunnen skiën.

Kun je er geen genoeg van krijgen? Daag jezelf dan uit op het nachtskigebied. Het grootste in heel Oostenrijk. Dankzij de helder verlichte pistes, hoef je zelfs ’s avonds jouw avontuur niet af te breken.

Ski’s en skischoenen op maat

Ga je binnenkort op skivakantie naar Oostenrijk? Natuurlijk zijn er nog veel meer beste skigebieden in Oostenrijk. Kun jij niet wachten om ze te verkennen? Sla je ski’s en skischoenen op maat alvast in! Geniet van een uitrusting die echt bij jou past. Zo wordt jouw skivakantie in Oostenrijk er één om nooit meer te vergeten.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V