Skischoenen aanpassen aan brede voeten

skischoenen laten aanmeten

Wanneer je brede voeten hebt dan kan het erg lastig zijn om goed passende skischoenen te vinden. Gelukkig zijn er verschillende merken die net wat bredere schoenen kunnen leveren, maar soms kan het nodig zijn om ook de breedste skischoenen aan te passen aan de vorm van je voet. Dat doen wij graag voor je, altijd op maat. Hieronder leggen we uit hoe we dat doen.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Kunnen mijn skischoenen aangepast worden aan de breedte van mijn voeten?

We zien ze regelmatig in onze winkel, klanten van wie de voeten te breed zijn voor de breedste skischoenen. Ze komen er vaak achter dat tóch gewone skischoenen aandoen kan leiden tot veel klachten. Denk bijvoorbeeld aan dove of tintelende tenen in skischoenen. Of skischoenen die knellen bij de kuit, of juist bij het scheenbeen, ook heel erg pijnlijk. Gelukkig is het mogelijk om skischoenen aan te passen aan de breedte van je voet. Wij doen dat altijd op maat, zodat je zeker weet dat je aangepaste skischoen perfect past!

Aanpassen met houten leesten

Bij Van den Berg Sport in Driebergen gaan we eerst aan de slag met meten. Met onze apparatuur nemen we alles goed door, meten we de exacte afmetingen van je voet en been zodat we exact weten wat er nodig is bij een skischoen op maat, een skischoen die past bij je brede voeten. Daarna bepalen we wat nodig is. Wanneer je bijvoorbeeld nog net je kleine teen voelt knellen dan kunnen we met een hevel een stukje van de skischoen bij je teen uitdrukken. Wanneer dat niet genoeg is, dan gaan we met houten leesten je voetvorm en voetbreedte nabouwen zodat we de skischoen op maat kunnen aanpassen.

Houten leesten verbreden de skischoen op maat

Onze specialisten gaan eerst meten, en zoeken dan een houten leest uit die goed aansluit bij je voetvorm. Waar nodig wordt kurk gebruikt om de leest op plekken te verbreden, zodat het eindresultaat naadloos aansluit bij de vorm van je voet. Vervolgens worden de zijkanten van je skischoen verwarmd tot 120 graden en wordt de leest in de schoen gedrukt. Het verwarmde kunststof neemt nu de vorm van de houten leest aan. Wanneer de leest goed zit worden de schnallen gesloten.

Ondertussen wordt de schoenbreedte diverse keren nagemeten. Een groot voordeel van werken met deze houten leesten is dat de skischoen zich alleen vervormt in de breedte daar waar het nodig is. Dus de hiel, wreef en kuit vorm in de schoen blijven voor de rest intact.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Shockfreeze, naar perfect passende skischoenen

Wanneer we zeker weten dat je skischoenen door de houten leesten precies de juiste vorm hebben aangenomen, dan zetten we je schoenen in de vrioezer. Met het ‘shockfreeze’ effect blijft het optimale resultaat behouden. De schoenen, compleet met houten leesten, frame en klemmen worden dus supersnel bevroren zodat je daarna voortaan zonder pijn en klachten je extra verbrede skischoenen kunt gebruiken!

We hebben dit al mogen doen voor heel veel mensen. Onze klanten bevelen ons dan ook van harte aan. Eén van de reacties:

Sinds 2 ski seizoenen heb ik maatwerk schoenen. Ik heb brede voeten en daardoor nooit goed passende schoenen. Nu trek ik ze ’s morgens aan en ’s avonds uit. Ik had dit eerder moeten weten.

Lees meer op onze referentie pagina.

Een skischoen op maat, kom langs in de winkel!

Knellende skischoenen door te brede voeten zijn vervelend, maar dat hoeft niet het einde te betekenen van je skivakanties. Wij denken in oplossingen en kunnen ook jouw skischoenen verbreden met onze houten leesten. Maak een afspraak bij onze bootfitter, of bij onze sportpodoloog. Bij ons zijn alle disciplines gewoon onder één dak. Zo weet je zeker dat er geen ruis op de lijn zit en dat wat onze spoprtpodoloog meet wordt omgezet in een skischoen die perfect aansluit bij dat wat je voeten en benen nodig hebben. Via onze website boek je eenvoudig een tijd in de agenda.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V