Kunnen skischoenen op maat mijn klachten verhelpen?

Wat is Bootfitting?

Bootfitting is een specialisatie die bestaat uit het aanpassen, op maat maken en aanmeten van skischoenen. Het besef dat iedereen zonder pijnlijke voeten kan skiën is tegenwoordig steeds meer aanwezig.

skischoenen passen voor een juiste houding

Voetklachten en problemen bij skischoenen​

Heeft u wel eens last van pijnlijke, slapende, koude, verkrampte, vermoeide, tintelende of branderige voeten tijdens het skiën? Uw skischoenen op maat laten maken helpt die klachten verdwijnen. Ook pijnlijke of dikke kuiten en knieklachten kunnen voor een groot deel voorkomen worden. Bij hele brede, smalle en voeten met een hoge wreef kan onze bootfitter in veel gevallen ook zorgen voor de juiste skischoenen op maat.

De meeste klachten bij het dragen van skischoenen worden overigens veroorzaakt doordat de verkeerde maat of de verkeerde skischoen is gekocht. Dit is bijna altijd te wijten aan gebrekkig advies bij de aankoop van skischoenen.

Hoe werkt het?

Allereerst doen wij een assessment (beoordeling). Een assessment bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Uw persoonlijke informatie (skistijl, niveau, eventuele klachten of fysische beperkingen)
  • Voetmeting (breedte, lengte, hoogte voetboog)
  • Voetanalyse (o.a. dorsale flexie, voetflexibiliteit, voetvorm)
  • Standanalyse van onderbeen/knieën
  • Evaluatie

U kunt hier ons uitgebreide stappenplan bekijken.

Om de beste skischoenen op maat te kopen of te laten maken is tijd een belangrijke factor. Onze ervaring is dat er meestal een periode van minimaal 2 á 3 weken nodig is. Ook hebben we graag dat u er zelf na aankoop nog even mee gaat skiën op een indoorbaan nadat u ze gekocht heeft. Hierdoor kunnen we, indien nodig,  nog aanpassingen doen voordat u op skivakantie gaat.

Welke skischoenen kunnen op maat gemaakt worden?

Bij Van den Berg in Driebergen hebben hebben we een breed assortiment aan skischoenen die we voor u op maat kunnen maken.