Kunnen skischoenen op maat mijn klachten verhelpen?

skischoenen op maat

Bootfitting is een specialisatie die bestaat uit het aanpassen, op maat maken en aanmeten van skischoenen. Het besef dat iedereen zonder pijnlijke voeten kan skiën is tegenwoordig steeds meer aanwezig.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Voetklachten en problemen bij skischoenen​

Heeft u wel eens last van pijnlijke, slapende, koude, verkrampte, vermoeide, tintelende of branderige voeten tijdens het skiën? Uw skischoenen op maat laten maken helpt die klachten verdwijnen. Ook pijnlijke of dikke kuiten en knieklachten kunnen voor een groot deel voorkomen worden. Bij hele brede, smalle en voeten met een hoge wreef kan onze bootfitter in veel gevallen ook zorgen voor de juiste skischoenen op maat.

De meeste klachten bij het dragen van skischoenen worden overigens veroorzaakt doordat de verkeerde maat of de verkeerde skischoen is gekocht. Dit is bijna altijd te wijten aan gebrekkig advies bij de aankoop van skischoenen.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Hoe werkt het?

Allereerst doen wij een assessment (beoordeling). Een assessment bestaat uit de volgende onderdelen:

  1. Uw persoonlijke informatie (skistijl, niveau, eventuele klachten of fysische beperkingen)
  2. Voetmeting (breedte, lengte, hoogte voetboog)
  3. Voetanalyse (o.a. dorsale flexie, voetflexibiliteit, voetvorm)
  4. Standanalyse van onderbeen/knieën
  5. Evaluatie

U kunt hier ons uitgebreide stappenplan bekijken.

Om de beste skischoenen op maat te kopen of te laten maken is tijd een belangrijke factor. Onze ervaring is dat er meestal een periode van minimaal 2 á 3 weken nodig is. Ook hebben we graag dat u er zelf na aankoop nog even mee gaat skiën op een indoorbaan nadat u ze gekocht heeft. Hierdoor kunnen we, indien nodig, nog aanpassingen doen voordat u op skivakantie gaat.

Welke skischoenen kunnen op maat gemaakt worden?

Bij Van den Berg in Driebergen hebben hebben we een breed assortiment aan skischoenen die we voor u op maat kunnen maken.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V