Verwarming in je skischoenen, kan dat?

Verwarming in je skischoenen, kan dat wel echt? Met de speciale skischoen zooltjes op maat, mét ingebouwde verarmingselementen, heb je nooit meer last van koude voeten! 

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Koude voeten in je skischoenen, hoe komt dat?

Misschien heb je er ook wel last van, koude voeten in je skischoenen. Vervelend natuurlijk, want dat kan je comfort en het plezier in het skieën bederven. Het hebben van koude voeten tijdens het skieën kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben. De specialisten van Skischoenopmaat kunnen je helpen om die oorzaak te achterhalen, en de juiste oplossing te bieden.

Een veel voorkomende oorzaak is een ‘net-niet-passende’ zool in je skischoen. Skischoenen worden standaard geleverd met een zool die gevormd is naar de gemiddelde voetvorm. Maar ja, wiens voetvorm is nou echt gelijk aan die van de gemiddelde voetvorm? Inderdaad, bijna niemand.

Wanneer je zool niet je voetvorm volgt, zal er ruimte ontstaan op plekken onder je voet, waardoor de grip in je skischoen niet optimaal is. En zonder goede grip kan het zogenaamde “klauwen” van de tenen ontstaan, om zo toch grip te krijgen in de skischoen. Dit “klauwen” zorgt ervoor dat de bloedstroom in de voeten wordt verstoort, en daardoor kunnen koude voeten ontstaan.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Skischoen zooltjes met verwarming

Om dat klauwen tegen te gaan, en om een optimale pasvorm te krijgen van de skischoen, is het verstandig om zooltjes op maat te laten maken. Met zooltjes op maat wordt je voetbed optimaal ondersteund en heb je maximale grip in je skischoen. Bij Skischoenopmaat maken we ook skischoen zooltjes op maat met verwarming.

Van deze zooltjes met verwarming kennen we twee types. Type één is de vervormbare zool waar het verwarmingselement al is ingebouwd. Type twee is een zool waar het verwarmingselement wordt ingebouwd nadat de zool is voorgevormd. In het bijgevoegde filmpje laten we zien hoe type twee wordt gemaakt; skischoen zooltjes op maat, voorgevormd en met verwarming.

(Tekst gaat verder onder de video)

Skischoen zelf verwarmen

Met de op maat gemaakte skischoen zooltjes met verwarming kun je zelf je skischoen verwarmen. Er zijn verschillende standen waarop je het verwarmingselement kunt aanzetten. Voorverwarmen is natuurlijk ook mogelijk, zo stap je al direct een warme skischoen in.

Het voordeel aan het verwarmen van zooltjes is dat het in elke willekeurige skischoen past. Wil je een dames skischoen met verwarming, of een heren skischoen die lekker comfortabel aanvoelt? Je regelt het zelf met het ingebouwde verwarmingselement!

Ook op zoek naar een skischoen met verwarming?

Skischoenopmaat.nl is een initiatief van Van den Berg Sport in Driebergen. Naast dat wijzelf fervent wintersportliefhebbers zijn, zijn we specialist op het gebied van skischoenen. We zijn sterk in maatwerk.

Bij ons zijn alle disciplines om tot het perfecte paar ski’s te komen onder één dak te vinden. Binnen 2 uur heb jij je perfecte paar in handen. Ook weet je zeker dat er geen ruis op de lijn zit en dat wat onze sportpodoloog meet, wordt omgezet in een skischoen die perfect aansluit bij dat wat je voeten en benen nodig hebben.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V