Skischoenen op maat en jouw portemonnee: zoveel ben je kwijt

Skischoenen

Ga je binnenkort op skivakantie en twijfel je over skischoenen op maat? Gun jezelf een skischoen die écht lekker zit. Maar we begrijpen dat je benieuwd bent naar de prijsopbouw van skischoenen op maat. Dat begint vanaf 375 euro. We leggen je uit hoe dit zit.

Een globale prijsopbouw van skischoenen op maat:

  • Skischoenen op maat: vanaf 375 euro
  • Skischoenzool op maat: vanaf 125 euro
  • Eventueel: skischoen binnenschoen: vanaf 275 euro
  • Skischoen bootfitting: vanaf 25 euro

Hoe wij dit berekenen? Dat leggen we je uit.

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Skischoenen op maat

Allereerst, wij werken met de beste skischoenen op de markt. Dat zijn thermoplasten. Deze skischoenen zijn gemaakt van kunststof. Verhit je dit, dan wordt het zacht. Hierdoor kun je de schoen lokaal aanpassen. Zo maken we skischoenen voor jou op maat. Dat is geen verkooppraatje, maar kan dus écht.

Maak je een afspraak, dan lopen we met jou ons stappenplan door. We doen voetanalyses, kijken naar je lichaamshouding en bespreken jouw wensen. Samen zoeken we de skischoen uit die het beste bij jou past. We passen deze zo aan, dat het perfect bij jouw voet aansluit.

Kwaliteit komt met een prijs. Wat jouw skischoenen op maat kosten, hangt af van je wensen en wat je nodig hebt. De prijs van op maat gemaakte skischoenen ligt tussen de 375 en 700 euro.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Skischoenzool op maat

Laat je een skischoen op maat maken, dan raden we je altijd aan om ook een bijpassende skischoen zool aan te schaffen. Het is het fundament van jouw skitechniek. De zool zorgt voor stabiliteit en voorkomt veel voetklachten.

Een basis skischoenzool kost 125 euro. Heb je een podologisch aangepaste zool nodig? Deze is 185 euro.

Eventueel: skischoen binnenschoen

Elke skischoen heeft een standaard binnenschoen. Zoek je meer comfort in winterse omstandigheden? De thermoliner binnenschoen behoudt warmte beter, waardoor je minder koude voeten hebt. De thermoliner binnenschoen kost 275 euro.

Wil je de crème de la crème van de skischoenen? Dan kijken we naar de foamliner. Deze binnenschoen injecteren we met schuim. We gebruiken je voet als mal. Zo vormt de schoen zich volledig naar jouw voet. De foamliner binnenschoen kost 375 euro.

Skischoen bootfitting

Kom je bij ons langs, dan verlaat je de winkel met een skischoen die het beste bij jou past. Tijdens het proces is het, in de meeste gevallen, nodig om de schoen aan te passen en op maat te maken. We gebruiken daarvoor materialen, zoals een scheenkap of hielverhoging. Natuurlijk zetten we ook onze geavanceerde apparatuur in, om de buitenschaal op bepaalde plekken uit te drukken bijvoorbeeld.

We rekenen 25 euro voor kleine aanpassingen. Gaat het om grotere aanpassingen, zoals het gebruik van een houten leest? Dan kost dat 50 euro. Dat doen we in overleg met jou.

(Tekst gaat verder onder de video)

Verzekerd van pasgarantie

Had jij de brandende vraag: ‘Wat ben ik kwijt aan op maat gemaakte skischoenen?’ We hopen dat je hier nu een beter beeld van hebt. Maak vooral een afspraak in de winkel, om advies te krijgen voor jouw situatie. We helpen je altijd én graag. We delen dezelfde doel: skiën met schoenen waar je enthousiast van wordt.

Koop je skischoenen op maat bij ons? Dan krijg je een skischoen tas en paar sokken cadeau. Daarnaast ben je verzekerd van pasgarantie. Heb je na het skiën nog vragen of ontstaat er toch een knelpunt? Dan kun je deze kosteloos laten aanpassen. Ga met een gerust hart op wintersport! We wensen je heel veel plezier.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V