Jouw eigen skischoenen, compleet op maat

Skischoen op maat

Waarom zou je voor een standaard oplossing kiezen, wanneer je ook kunt profiteren van maatwerk? Bij skischoenopmaat kun je nu je eigen skischoenen compleet op maat laten samenstellen. Zo weet je zeker dat je onbezorgd kunt genieten van heerlijke skivakanties!

Bij Skischoenopmaat.nl maken we de skischoen die bij jou past. We meten je voet, analyseren je lichaamsbouw en luisteren naar je klachten. Op basis daarvan maken we een skischoen op maat. Ook pijnvrij de piste af? Maak een afspraak!
Sportpodoloog Gert van den Berg
Gert van de Berg Sportpodoloog

Het begint allemaal met de eerste keer skiën…

Voor velen van ons is dit de eerste kennismaking met skieën; je gaat een weekend met je vrienden of familie naar de sneeuw, huurt ter plekke ski’s en skischoenen, raakt verknocht aan het wintersport-gevoel, en je neemt je voor: dit ga ik vaker doen!

Eén van de eerste keuzes die je daarna maakt is waarschijnlijk dan wel je eigen ski’s en schoenen aan te schaffen, want die verhuurschoenen, die zaten toch niet helemaal als gegoten. Je gaat op zoek naar een paar skischoenen waarmee jij de komende jaren veel plezier gaat beleven.

Over naar een paar (vooral) mooie skischoenen

Toch kiezen de meeste mensen er daarna voor om over te stappen op een zogenaamd ‘standaard model skischoen’. Ze gaan naar een goede sportzaak of zelfs wintersport speciaalzaak, en proberen een paar skischoenen uit. Al snel wordt de keuze gemaakt voor een paar schoenen die wel goed zitten en die ook qua kleur mooi passen bij de rest van de outfit.

Al snel blijkt dan dat ook deze standaard skischoenen bij veelvuldig gebruik toch wat minder comfortabel zitten dan gehoopt. Het gaat wel, maar na een dagje skiën is het toch wat beurs allemaal. Of je ontwikkelt elke wintersportvakantie naar het einde van de vakantie steeds meer klachten. Niet echt lekker skiën dus!

Uitgelichte producten

De stap naar skischoenen op maat

Gelukkig is er ook een betere manier om je eigen skischoenen samen te stellen. In onze winkel in Driebergen zit onze sportpodoloog Gert klaar om een uitgebreide analyse van je voeten te maken. Wat is de vorm van je voeten, hoe sta je op je ski’s, waar heb je extra ondersteuning nodig, of waar knelt het juist? En ski je rood, blauw of zwart? Of zelfs off-piste?

Door goed de tijd te nemen om alles grondig te scannen en te meten, kan Gert je een goed en passend advies geven. “Déze schoen, met dít zooltje, dat geeft samen de beste ondersteuning”. Je kunt alles goed zelf ervaren voordat je de keuze voor een skischoen maakt. Zo weet je zeker dat je eigen skischoen echt helemaal aansluit bij wat jouw lichaam nodig heeft.

Ga jij dit jaar zonder pijn de piste af?

Elk jaar helpen we 1500 skiërs met het vinden van het perfecte paar skischoenen

Hoe werkt dat precies?

Genoeg theorie, eens kijken hoe dat in de praktijk in z’n werk gaat. Bekijk hieronder een fragment uit RTL Snowmagazine, waarin we een paar skischoenen op maat maken. Van skischoenen voor brede voeten tot een skischoen voor een smalle kuit.

(Tekst gaat verder onder de video)

Je eigen skischoenen in 6 stappen

In ons 6-stappenplan leggen we uit hoe we te werk gaan. Dit zijn de 6 stappen die we met elke klant, dus ook met jou, doorlopen:

  1. Intake en voetanalyse
  2. 2D en 3D voetscans
  3. Analyse van de voetproblematiek
  4. Samenstellen custom-made skizolen
  5. Passen en bootfitting
  6. Lekker op vakantie (zonder ons, maar met hele fijne skischoenen)!

Op zoek naar een vast adres voor je ski’s en het onderhoud?

Skischoenopmaat.nl is een initiatief van Van den Berg Sport in Driebergen. Naast dat wijzelf fervent wintersportliefhebbers zijn, zijn we specialist op het gebied van skischoenen en zijn sterk in maatwerk. Van bootfitter tot sportpodoloog: bij ons zijn alle disciplines gewoon onder één dak.

Binnen 2 uur heb jij je perfecte paar in handen. Ook weet je zeker dat er geen ruis op de lijn zit en dat wat onze sportpodoloog meet, wordt omgezet in een skischoen die perfect aansluit bij dat wat je voeten en benen nodig hebben.

Klanten geven ons een 5/5!
Lekker op tijd, voor nieuwe skischoenen. Vandaag bijna 2 uur aandacht gekregen van de voet/schoenen-experts bij Van Den Berg Sport. Ben erg tevreden met de skischoenen waarmee ik naar huis ging.....nu nog afwachten hoe ze skiën, maar daar heb ik vertrouwen in.
J. v.d.V
J. v.d.V